Notícies

 

28/04/2020

Rutines d'exercicis per trencar el sedentarisme

Les dinamitzadores i dinamitzadors del programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d'Itineraris Saludables, ens proposen sessions d'exercici per fer fàcilment a casa.

Des del programa, ens suggereixen taules d'exercicis per incorporar en el nostre dia a dia i mantenir-nos en forma durant el confinament.

 

Ho fan a través de vídeos que anirem divulgant des del nostre canal de Youtube i des de la resta de xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram i Linkedin).

Les sessions que han ideat permeten exercitar el cos de manera segura i van especialment dirigides a adults i gent gran. S'adequen a les diferents condicions físiques. Només cal restar o afegir repeticions i intensitat, per tal d'adaptar-les. També són recomanables per a persones sedentàries o en baixa forma. No requereixen de material específic i es poden dur a terme en espais ben reduïts.

Amb aquestes propostes, variades i adequades a diferents necessitats i preferències, es pretén facilitar la incorporació de l'exercici físic en la nostra rutina diària durant el confinament. És una de les accions endegades per fer front a l'augment del sedentarime que pot provocar la situació actual arran de la Covid-19. En aquest sentit, des del programa de Parcs i Xarxes, es recorda la importància de mantenir-se actius tant per a la salut física com per a l'emocional i psicològica.

Les recomanacions de rutines també es comparteixen amb els grups estables que participaven a les dinamitzacions presencials dels Parcs i les Xarxes. Totes elles es van haver de suspendre per la pandèmia. No obstant, els professionals encarregats de dur-les a terme procuren mantenir el contacte amb els usuaris per tal de fer el seguiment del seu estat de salut, traslladar-los suggeriments per mantenir-se en una bona condició física i per resoldre els dubtes que els puguin sorgir sobre aquesta qüestió. Aquest contacte també ajuda a evitar l'aïllament social d'algunes persones que viuen soles i que han vist dràsticament reduïdes les seves oportunitats d'interacció social.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització