Notícies

 

05/05/2020

Accions divulgatives contra la violència masclista

Dipsalut posa a disposició dels ens locals material de sensibilització i de difusió dels serveis públics d'atenció a les víctimes.

L'Organisme de Salut Pública s'ha sumat a les campanyes endegades des de diferents administracions públiques i entitats per continuar combatent la violència masclista durant el confinament i per implicar tota la ciutadania en la lluita contra aquesta xacra.

Posem a disposició dels ajuntaments gironins materials divulgatius com cartells amb els telèfons d'atenció a les víctimes i per a la denúncia de casos que han habilitat les diferents administracions. També s'ha elaborat documentació especifica per a les policies locals, amb les recomanacions a seguir davant la sospita o certesa d'un cas de violència masclista.

Cal recordar que un dels impactes del confinament arran de l'actual pandèmia ha esta l'augment d'aquest tipus de violència, degut a que moltes dones i els seus fills i filles es veuen obligades a estar tancades tot el dia amb l'agressor. Aquesta situació d'aïllament també els dificulta contactar amb persones de l'exterior que puguin ajudar-les i accedir als telèfons d'atenció.

Per posar-hi remei, es demana la implicació de tota la ciutadania tant per denunciar casos o possibles casos de violència masclista, com per posar en contacte les víctimes amb els serveis d'atenció. Una de les accions dutes a terme en aquest sentit és la campanya perquè els establiments comercials puguin encarregar-se d'activar els serveis de suport a les víctimes per a aquelles dones que no troben la forma de fer-ho sense que el seu agressor se n'adoni.

¿On ens podem dirigir en cas de violència masclista?


. Si s'està produint una agressió en aquell moment (o se'n té sospita): trucar al 112, el telèfon d'emergències de la Generalitat de Catalunya


. Per atenció a les vícitimes i per assessorament relacionat amb qualsevol forma de violència masclista: 900 900 120 ó 671 778 540 (línia d'atenció contra la violència masclista de l'Institut Català de les Dones). També es pot utilitzar el correu electrònic: 900900120@gencat.cat


- Si teniu sospita o certesa que alguna veïna o clienta del vostre establiment i/o els seus fills poden estar patint aquest tipus de violència, també es recomana trucar al 900 900 120.

Dades de contacte

Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització