Notícies

 

Ja ha començat, la campanya per al control del mosquit tigre

Imatge d'arxiu d'un exemplar de mosquit tigre

18/05/2020

Ja ha començat, la campanya per al control del mosquit tigre

El període d'activitat d'aquest insecte s'ha iniciat a la majoria de comarques, degut a les pluges i a les altes temperatures que s'està assolint alguns dies d'aquesta primavera.

Dipsalut, el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter i els ajuntaments de la demarcació inicien una nova campanya de control de la població d'aquest insecte. S'hi inclouen, entre altres, tractaments amb larvicides als punts de cria dels espais públics (identificats en les cartografies que l'Organisme de Salut Pública fa per als municipis), resolució de queixes ciutadanes i accions divulgatives dirigides a la ciutadania.

Tot i l'actual crisi sanitària, es realitzen tant les aplicacions periòdiques de producte biocida als embornals per matar-ne les larves, com les actuacions per eradicar focus detectats. Les accions es duen a terme respectant les mesures de protecció individual i comunitària fixades per fer front a la Covid-19.

Pel que fa a les tasques de sensibilització ciutadana, també s'estan fent però, de moment, només de manera virtual. L'objectiu continua essent sensibilitzar la població de la importància d'evitar que el mosquit criï als espais privats. Cal tenir en compte que vuit de cada deu punts de reproducció de l'insecte són a propietats particulars, com ara a horts o terrasses i jardins de pisos i cases. El missatge principal que es transmet és que cal evitar acumulacions d'aigua, per petites que siguin, tapant o buidant regularment dipòsits, testos, cendrers, galledes i altres recipients.

Les actuacions per al control del mosquit tigre es consideren imprescindibles perquè l'insecte pot transmetre nombroses malalties, com, per exemple, el dengue, el zika o el chikungunya. Cal remarcar, però, que ni aquest ni els altres mosquits poden contagiar la Covid-19.

 

Més informació:

 

- Programa de Suport a la Gestió dels Riscos Derivats de la Presència del Mosquit Tigre (inclou recursos divulgatius per a ajuntaments)

 

- Web del Programa de Vigilància del Mosquit Tigre

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització