Notícies

 

Propostes per al benestar emocional de les famílies

Sigues tu

27/05/2020

Propostes per al benestar emocional de les famílies

Des del "Sigues tu, en família", suggerim diversos recursos que poden ajudar-nos a gestionar les emocions, a resoldre de manera positiva els conflictes del dia a dia i a comunicar-nos millor.

L'actual crisi sanitària i els canvis en la quotidianitat que comporta ha posat en tensió moltes llars. Fins i tot on no pateixen greus conseqüències de salut o econòmiques es reconeix cert estrès. L'alteració de rutines, l'obligació de compaginar moltes tasques, el no comptar amb suports importants com poden ser els amics, l'escola o els avis, el fet d'estar junts les 24 hores...suposa, ben sovint, un increment de les tensions.

Per tal de millorar la convivència i el benestar emocional, el programa "Sigues tu" de Dipsalut - concretament, la línia dirigida a les famílies- proposa un seguit d'activitats i recursos.

Tots ells serveixen per treballar la intel·ligència emocional, clau per afrontar els reptes del dia a dia, i per desenvolupar una estratègia de criança positiva. Hi ha propostes per ajudar-nos a identificar i gestionar les emocions, per desenvolupar l'autoestima, per tenir cura dels nostres vincles, per afavorir la cooperació i resoldre conflictes o per a comunicar-nos de manera assertiva. Es procura incidir en les deu habilitats per a la vida considerades bàsiques per l'Organització Mundial de la Salut.
 

A continuació us en destaquem algunes que s'han generat pensant en les dificultats més específiques que comporta el confinament:

- 16 estratègies per gestionar la ràbia: una proposta pedagògica per aprendre a reconèixer, a expressar adequadament i a gestionar aquesta emoció.

- Estic a punt d'explotar: es tracta d'uns àudios que ens poden ajudar a recuperar el control en determinades situacions, a relaxar-nos en pocs minuts i a gestionar l'estrès o la por.

- Cançons, jocs de falda i moxaines: un recurs audiovisual per cuidar el vincle amb els més petits (0-4 anys

- Baralles entre germans: una proposta per promoure una convivència en què tothom pugui trobar el seu lloc i sentir-se reconegut.


N'hi ha moltes més d'interessants, enfocades a diferents moments i necessitats. Tobareu totes les propostes accedint a aquest enllaç (apartat que actualitzem periòdicament).

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització