Notícies

 

Resum dels diferents manuals per a l\'obertura de les piscines

Cartell amb les normes per als usuaris de les piscines

10/06/2020

Resum dels diferents manuals per a l'obertura de les piscines

Hem elaborat un document en el que es resumeixen les indicacions recollides en els diferents plans i manuals de la Generalitat de Catalunya i d'altres administracions pel que fa a les piscines d'ús públic a l'aire lliure.

L'objectiu és facilitar la comprensió i l'aplicació de les mesures a prendre per afrontar i gestionar l'obertura d'aquests equipaments. Ajudar els gestors de les piscines d'ús públic a complir els requeriments normatius i a seguir les recomanacions per minimitzar el risc de transmissió de la Covid-19.

El text - juntament amb material divulgatiu (cartells i infografies dirigides als usuaris, amb les normes bàsiques a seguir)- s'ha fet arribar als ajuntaments de la demarcació de Girona, així com a diverses agrupacions del sector turístic, de l'hostaleria i de serveis.

S'estructura en quatre apartats:

1. Edificació i espais exteriors del recinte:


- Aforaments màxims-Càlcul d’aforaments
- Recorreguts-Organització dels espais
- Punts crítics-Ús dels espais


2. Ventilació


3. Sistemes de tractament de l’aigua de bany


4.Neteja i desinfecció

Entre les normes bàsiques recollides en el document, hi ha la reducció al 30% de l'aforament, la necessitat que cada usuari disposi de 4 metres quadrats a la zona de solàrium, que es pugui mantenir la distància mínima de 2 metres dins l'aigua o que es fixin franges horàries i es sectoritzin els espais segons els usos i tipologia d'usuaris.

 

També es recomana habilitar, si és possible, una porta per a l'entrada i una altra per a la sortida i buscar altres maneres (com per exemple, senyals a terra) per evitar concentracions de persones als accessos. Es proposa que es prioritzi el pagament amb targeta o aplicacions mòbils. I se subratlla la importància de senyalitzar adequadament, indicant les normes de forma clara i ben visible. A tal efecte, des de Dipsalut s'ha facilitat cartells i altres materials divulgatius amb les pautes bàsiques a seguir.

Podeu consultar el document sencer, accedint a aquest enllaç

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització