Notícies

 

Dipsalut repren parcialment l\'activitat del servei de dinamització dels Parcs Urbans i les Xarxes d\'Itineraris Saludables

represa parcial dinamització parcs

19/07/2020

Dipsalut repren parcialment l'activitat del servei de dinamització dels Parcs Urbans i les Xarxes d'Itineraris Saludables

Amb motiu de la desescalada i de la progressiva tornada a la “nova normalitat”, durant el mes de juliol es reprenen les activitats emmarcades en el programa de dinamització dels Parcs Urbans i les Xarxes d’Itineraris Saludables. L’agenda d’activitats es va suspendre temporalment a causa de la crisi sanitària i les indicacions de les autoritats per fer front a la Covid-19. Aquest programa s’està implementant per Dipsalut des de 2010, en col·laboració amb els ajuntaments de la demarcació, organitzant sessions d’activitat física dirigides per professionals especialitzats, als Parcs Urbans i a les Xarxes i d’Itineraris Saludables. Els seus objectius són: combatre el sedentarisme i l’obesitat, alhora que proporcionar oportunitats d’interacció social.



Represa parcial de l’activitat:

Per tal de garantir la seguretat de totes les persones participants, les activitats passaran a realitzar-se  en format de caminades acompanyades de pautes d'exercici físic a l'entorn periurbà i urbà. D’aquests manera es redueixen els factors de risc que determinen les probabilitats de contagi durant l’activitat.

Mesures de seguretat

Les empreses encarregades del servei segueixen un protocol de treball que inclou les mesures d’higiene i seguretat que han de seguir ,tant les persones usuàries, com els equips de dinamització de les activitats. Entre les mesures recollides en el document trobem:

• Signar una declaració responsable conforme s’està lliure de simptomatologia relacionada amb la COVID19.
• Evitar compartir material i objectes personals
• Evitar salutacions que impliquin contacte físic
• Rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’iniciar l’activitat
• Mantenir unes distàncies mínimes entre usuaris i en cas de no poder mantenir-les, fer ús de la mascareta (Exempció de l’ús de la mascareta durant l’exercici físic*).
• Presa de la temperatura abans d’accedir a l’activitat

Per facilitar la comunicació de les mesures a les persones usuàries, Dipsalut ha elaborat una infografia que resumeix les més essencials.

Per més informació podeu consultar la pàgina web del programa o consultar l’agenda del servei de dinamització que anirem actualitzant progressivament.

* RESOLUCIÓ SLT/1648/2020, de 8 de juliol, per la qual s'estableixen noves mesures en l'ús de la mascareta per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19.

Informació addicional:

Documents

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització