Notícies

 

Suport als municipis per a la gestió de les platges

Cartell amb mesures de prevenció dirigides als usuaris de les platges

06/08/2020

Suport als municipis per a la gestió de les platges

Hem facilitat cartells i altres materials divulgatius de les mesures de prevenció que cal prendre en aquests espais per fer front a la Covid-19. A més, continuem duent a terme les avaluacions de la higiene de les sorres i la resta d'accions incloses habitualment en el programa de platges.

A finals d'aquest mes de juny, Dipsalut va fer arribar als ajuntaments gironins les recomanacions davant la Covid-19 per als usuaris de les platges. També se'ls va facilitar cartells i infografies preparats per a ser impresos, per tal que els situessin en els punts més adients. El material gràfic recull les principals precaucions a prendre pel que fa a l'aforament, respecte a la senyalització, distància entre persones, ús adequat de dutxes, rentapeus i lavabos i altres mesures preventives.

 

Posteriorment, coincidint amb l'inici de temporada de bany, es van iniciar les actuacions habituals del Programa de suport a la gestió de les platges. En aquest servei s'hi inclouen desinfeccions i controls analítics per garantir que els equipaments d'aquests indrets, com ara les dutxes i els rentapeus, estiguin lliures del bacteri legionel·la i controls microbiològics per avaluar l'estat sanitari de les sorres en diferents punts de cada platja.

 

Enguany, degut a la situació de pandèmia, molts ajuntaments han posat més tard les dutxes i rentapeus i/o n'han instal·lat menys. Aquest fet ha comportat modificacions pel que fa a la neteja i desinfecció inicial d'aquests equipaments. Els controls analítics de legionel·la, però, es mantenen igual que els altres estius (mostreigs en dos períodes al llarg de la temporada de bany i seguint la metodologia habitual). Cal recordar que, com que són d'aigua freda, aquestes instal·lacions tenen un risc baix de proliferació del bacteri legionel·la.

 

Pel que fa a la qualitat microbiològica de les sorres, també es continua mostrejant en dos períodes. Es va fer al juny i es torna a realitzar a ple estiu, ara a l'agost. Com sempre, s'avalua la salubritat de la sorra en diferents punts de cada platja i, si s'escau, es recomanen mesures correctores als ajuntaments per millorar-ne les condicions sanitàries i evitar possibles problemes dermatològics als usuaris.


Cal recordar que, a banda del Programa de suport a la gestió de les platges, Dipsalut també ofereix ajuts econòmics per a cofinançar els dispositius de vigilància i socorrisme.


 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització