Notícies

 

Evitem la proliferació de mosquit tigre després de les pluges

Fotografia d'aplicació de biocida a un embornal el passat 21 d'agost. Font i autoria: Ajuntament de Cornellà del Terri

31/08/2020

Evitem la proliferació de mosquit tigre després de les pluges

Des del Programa de Vigilància del Mosquit Tigre, que duem a terme Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits, ens recorden la importància de les mesures preventives. Les darreres pluges poden propiciar l'eclosió dels ous d'aquest insecte.

Les pluges estan afavorint l'eclosió del mosquit tigre i, per tant, un pic important daquest insecte i dels riscos i molèsties que hi van associats.

 

El tigre diposita els ous a les parets d'espais o recipients que tendeixen a acumular aigua, encara que sigui en quantitats molt petites. Cada vegada que en puja el nivell, els ous queden submergits i eclosionen nombroses larves. Per evitar-ho només cal extremar les precaucions: realitzant els tractaments marcats als espais públics i a les cases, posant cap per avall, tapant o buidant regularment testos, cendrers, galledes o altres recipients que puguin acumular aigua.

 

Des del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter -amb qui desenvolupem el Programa del mosquit tigre- ens recorden que cal ser més cursosos després de les últimes i generalitzades pluges. Expliquen que aquest 2020 està essent un dels anys amb més presència del mosquit tigre i que és importantíssim evitar-ne la proliferació perquè poden ser vectors de transmissió de nombroses malalties, com el dengue el zika o el chikungunya.

 

Si bé als espais públics hi duem a terme, amb els ajuntaments, actuacions per reduir-ne la població (com l'eliminació de punts de cria o l'aplicació de biocida per matar-ne les larves a aquells llocs de la via pública on no es pot evitar que hi quedi acumulada aigua), als espais privats ens és molt difícil actuar-hi. Per aquest motiu desenvolupem campanyes de sensibilització ciutadana i iniciatives com el Projecte educatiu, que ens permeten conscienciar les persones de la importància d'impedir que els mosquit tigre criï als nostres balcons, terrasses, horts o jardins.

 

Cal recordar que, a les propietats particulars, hi trobem vuit de cada deu punts de cria d'aquest mosquit. Per això és tant important evitar-hi les acumulacions d'aigua, per petites que siguin, tapant, posant cap per avall o buidant regularment aquells recipients que en poden retenir i netejant canaleres i altres espais on en pot quedar d'estancada (+ consells per evitar que el mosquit tigre criï a casa nostra).



Vols saber més coses sobre el mosquit tigre i ajudar-nos a impedir-ne la proliferació? visita el web del Programa de Vigilància del Mosquit Tigre o segueix-ne els perfils a les xarxes socials

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització