Notícies

 

29/01/2011

Dipsalut posa en marxa un nou sistema per compartir informació amb els ajuntaments

Dipsalut ha posat en marxa el Sistema d’Informació Muni-cipal en Salut Pública (SIMSAP), una aplicació web per compartir informació amb els ajuntaments. El nou servei posa a disposició dels consistoris totes les dades sobre les actuacions que Dipsalut està fent al seu terme, des de la planificació de les accions fins als resultats que se’n deriven. Amb aquesta eina pionera, Dipsalut passa de tenir moltes dades recollides en diferents suports a disposar d’informació relacionable i centralitzada en un sol sistema. D'aquesta manera s’optimitza la presa de decisions en temes de salut pública.

Dipsalut ha posat en marxa el Sistema d’Informació Municipal en Salut Pública (SIMSAP), una aplicació web per compartir informació amb els ajuntaments. El nou servei posa a disposició dels consistoris totes les dades sobre les actuacions que Dipsalut està fent al seu terme, des de la planificació de les accions fins als resultats que se’n deriven. Amb aquesta eina pionera, Dipsalut passa de tenir moltes dades recollides en diferents suports a disposar d’informació relacionable i centralitzada en un sol sistema. D'aquesta manera s’optimitza la presa de decisions en temes de salut pública.

Quan entren al SIMSAP, els ajuntaments poden sol•licitar els programes que ofereix Dipsalut, fer el seguiment online de les actuacions que es van efectuant i consultar, a mesura que es van obtenint, els resultats que se’n deriven (analítiques, informes, dossiers tècnics…). Amb un sol cop d’ull, els consistoris poden conèixer aquestes informacions. Ho poden fer consultant per programa o de forma georeferenciada (sobre un mapa de la població es veuen aquells equipaments on s’hi porta a terme algun dels programes de Dipsalut, les accions concretes que s’hi fan i els seus resultats).

Als proveïdors de Dipsalut, l’aplicació els permet tenir, en una sola pantalla, tots els programes i accions que han de realitzar. És una manera pràctica i ràpida d’organitzar la informació, planificar-se i comunicar-se amb l’Organisme. Els professionals de les empreses proveïdores són els encarregats d’entrar al sistema els resultats de cada acció a mesura que es van obtenint. Els tècnics de l’Organisme validen l’operativa.

Amb el SIMSAP, Dipsalut passa de tenir dades a disposar d’informació centralitzada i relacionable, de la qual se’n poden extreure estadístiques i conclusions. Amb aquesta nova eina l’Organisme pot obtenir fàcilment una visió completa de la realitat de cada municipi. El SIMSAP també permet contraposar la informació actual amb la d’anys anteriors. Així es pot avaluar quins programes estan donant millors resultats i quins cal adaptar a les necessitats i singularitats d’un determinat entorn.

Aquest nou servei facilita i agilitza l’intercanvi d’informació i augmenta l’eficàcia i eficiència tant en la presa de decisions en salut pública com en la gestió, més àgil i propera. Tot plegat, alineat amb el model organitzatiu innovador de Dipsalut que es basa en l’ús la tecnologia per tal d’optimitzar la utilització dels recursos públics.

Imatge: una de les pantalles del Sistema d’Informació Municipal en Salut Pública (SIMSAP). S’hi poden veure els equipaments on Dipsalut hi porta a terme alguna actuació. Es mostren de manera georeferenciada sobre el mapa del municipi. En aquest cas es tracta d’una població fictícia que es va crear per testar el Sistema.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització