Notícies

 

71 persones, recuperades amb els desfibril·ladors d\'ús públic

Imatge d'arxiu, de quan es va instal·lar el desfibril·lador a l'avinguda de la Pau de Blanes

25/09/2020

71 persones, recuperades amb els desfibril·ladors d'ús públic

L'últim cas ha succeït aquest 22 de setembre a Blanes. L'ús d'un dels desfibril·ladors del "Girona, territori cardioprotegit" i la intervenció dels ciutadans ha estat crucial per poder reanimar un home d'uns seixanta anys.

Un familiar de la víctima, amb formació en l'ús d'aquests aparells, ha demanat ajuda per socórrer l'home, que havia patit una aturada cardiorespiratòria. Ha indicat a un vianant on trobar el desfibril·lador més proper, a la façana del local social del barri de Mas Enlaire de Blanes. Aquest, li ha portat fins al lloc dels fets i l'han aplicat a la víctima. L'aparell ha donat una descàrrega que ha permès recuperar el batec.Poc després, els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han estabilitzat l'home i l'han traslladat a un centre hospitalari.

 

Amb aquesta, ja són 71 les persones recuperades - gràcies als desfibril·ladors públics i la intervenció de la ciutadania- des de l'inici del programa "Girona, territori cardioprotegit".

 

En total, els municipis gironins compten amb 783 desfibril·ladors cedits per Dipsalut en el marc d'aquest programa. Els cossos de primera resposta en duen dins els seus vehicles i també n’hi ha de disponibles a l’espai públic, a places, carrers i façanes d’equipaments. A aquests aparells cal sumar-hi la cinquantena de desfibril·ladors que se cedeixen de manera temporal a ajuntaments i a entitats per a cardioprotegir activitats considerades de risc. Des de l’Organisme es forma gratuïtament i de manera continuada els usuaris intensius d’aquests aparells. També s’ofereix una formació més bàsica a tota la ciutadania. L’objectiu és transmetre les pautes bàsiques per poder socórrer algú que pateix una aturada cardiorespiratòria i promoure l’ús dels aparells de desfibril·lació externa.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització