Notícies

 

400 inscrits a les sessions del \

Sigues tu

10/12/2020

400 inscrits a les sessions del "Sigues tu, famílies" d'octubre i novembre

Segons el qüestionari d'avaluació que han completat una vuitantena dels participants, pràcticament tots (el 99%) les recomanaria a altres persones.

Des de Dipsalut, organitzem sessions grupals per proporcionar suport a les famílies davant els efectes emocionals derivats de la crisi de la COVID-19. Van començar aquest passat mes d'octubre i continuen aquest desembre.

 

Es dirigeixen a pares, mares i persones cuidadores i s'ofereixen gratuïtament i en diferents dies i franges horàries per facilitar al màxim la participació. El propòsit és proporcionar un espai de diàleg, confiança i cura, en el que les famílies poden posar en comú experiències i trobar comprensió i suport. S'hi treballa l'educació emocional d'infants, adolescents i joves a casa, compartint eines, recursos i activitats útils per acompanyar-los en el reconeixement i la gestió de les emocions i els sentiments i fomentant una estratègia de criança positiva.

 

Els que, fins el moment, hi han pres part i han completat l'enquesta de valoració de la formació (un total de 83 persones) en subratllen la practicitat. Valoren les sessions amb una mitjana d'un 8,5 sobre 10, assegurant que resulten útils per millorar la relació amb els fills i per gestionar els conflictes de manera positiva. En destaquen l'aportació d'eines i pràctiques concretes per gestionar les emocions, les tensions familiars i per millorar la comunicació. També manifesten la necessitat d'espais com aquests per compartir neguits i trencar la sensació d'aïllament. Remarquen el diàleg enriquidor tant amb les formadores com amb els participants i la possibilitat de compartir sentiments i experiències sense judicis.


Pel que fa a les inquietuds o problemàtiques que, de manera més recurrent, s'ha abordat als tallers, destaca l'estrès i el cansament per les càrregues de la feina i familiars, la impossibilitat de trobar temps per a un mateix, la sensació de soledat i aïllament, el repte de crear estabilitat en aquest moments, i sentiments de ràbia, impotència i d'ambivalència (pel fet de passar més temps en família, però alhora, sovint, tenir més conflictes). Nombrosos participants han expressat que els seus fills i filles infants presenten por i angoixa persistent. També s'ha manifestat gran preocupació pels adolescents i el seu benestar emocional, així com per problemàtiques derivades, com les addiccions a les pantalles. Les possibles seqüeles de la situació actual pugui tenir sobre els menors ha estat, doncs, el neguit més transmès pels participants.


Les sessions, anomenades "Gestionem les emocions en un curs de canvis", s'emmarquen i complementen les activitats per a la gestió emocional de la crisi de la COVID-19 proposades als centres educatius dins el "Sigues tu"; el programa d'educació per a la salut de Dipsalut.


Podeu trobar-ne tota la informació i inscriure-us-hi, en aquest enllaç.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització