Notícies

 

Reunió dels principals col·laboradors dels Centres de Distribució d\'Aliments

La presidenta de Dipsalut i la diputada d'Acció Social, al Centre de Distribució d'Aliments de Girona aquest 14 de desembre. Autoria: Dipsalut

14/12/2020

Reunió dels principals col·laboradors dels Centres de Distribució d'Aliments

Aquest 14 de desembre ha tingut lloc, a la seu de la Generalitat a Girona, una nova reunió de treball amb els representants de les entitats promotores dels CDA.

El projecte de Centres de Distribució d'Aliments (CDA) és fruit d’un conveni entre Càritas i diverses entitats i institucions públiques, entre les quals hi ha la Diputació de Girona i Dipsalut.

En la sessió, s’ha fet un primer balanç de l’activitat dels CDA al llarg del 2020, fortament marcada per la crisi de la COVID-19. També s'ha parlat d'aspectes de funcionament dels centres que cal tenir en compte per afrontar el notable augment de demanda arran de la pandèmia, així com el pressupost per al 2021 i el conveni marc 2021-2022.

Els CDA faciliten menjar, en coordinació amb els serveis socials del territori, a persones i famílies que tenen dificultats econòmiques. Els aliments provenen de donacions particulars, donacions d’empreses i de la Fundació Banc dels Aliments. Es complementen amb la compra dels productes bàsics necessaris, amb el suport de les administracions locals.

Dipsalut assumeix a l'entorn d'un 17% del finançament dels Centres de Distribució d'Aliments. A banda, s'han anat fent aportacions per abastir-los de productes imprescindibles i que no acostumen a arribar en quantitat suficient als centres. Des de l’Organisme també es promouen accions per proporcionar recursos, eines, a les persones per ajudar-les a sortir de la situació en la què es troben.


 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització