Notícies

 

Jornada tècnica sobre el mosquit tigre

Imatge d'arxiu, de la jornada tècnica sobre el mosquit tigre celebrada el 2015

17/03/2021

Jornada tècnica sobre el mosquit tigre

Es durà a terme el 26 de març, en línia. Va dirigida a tècnics i altre personal municipal responsable del control de l'insecte. L'objectiu és actualitzar coneixements i intercanviar experiències per millorar l'efectivitat de les accions.

L’aparició de noves malalties, d’abast mundial, és un fet cada cop més freqüent. Algunes d’elles, com les arbovirosis (virus de Zika, dengue, febre groga, Chikungunya...), són  transmeses pel mosquit tigre. Per aquest motiu, el control d'aquest insecte ha esdevingut cada vegada més important. Minimitzar la densitat i la dispersió del mosquit tigre, les molèsties que produeix a la població i, especialment, prevenir el risc que actuï com a vector de malalties, són els objectius de l'estratègia comuna de control del mosquit.

 

Les tècniques i eines per aconseguir-ho han anat evolucionant gràcies als coneixements i experiència adquirits amb el desenvolupament de programes com el de Suport a la Gestió dels Riscos Derivats de la Presència del Mosquit Tigre (Aedes albopictus). Precisament, per posar en comú aquestes actualitzacions des del Programa de Dipsalut s'organitzen sessions tècniques com la que es farà aquest 26 de març.

 

La Jornada “Mosquit Tigre. Actualització tècnica sobre la gestió i el control” va dirigida als tècnics i responsables municipals encarregats del control de l'insecte. L’objectiu és transmetre el coneixement actualitzat sobre la lluita contra el mosquit tigre i millorar l’efectivitat de les accions de control als municipis de la demarcació de Girona. Alhora, la jornada busca la participació i el diàleg, per afavorir l'intercanvi d'experiències entre els participants.

 

La sessió comptarà amb Núria Busquets i Martí, investigadora de l'Institut de Recerca i Tecnologia agroalimentària- Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA) i experta en arbovirosis transmeses per mosquits. També hi intervindrà Ernest Pous i Ripoll, tècnic del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i Baix Ter,  especialitzat en accions de prevenció i control del mosquit tigre. Hi parlaran de les principals arbovirosis transmeses per mosquits, de la situació actual i de la incidència en la salut pública. També s'hi exposaran tant les eines de vigilància i prevenció per als municipis, com la informació actualitzada per poder minimitzar de manera efectiva el riscos per a la salut de les persones que suposen aquests mosquits.

 

La Jornada se celebrarà el proper 26 de març, de 10 h a 12h, virtualment (a través de l’aplicació Zoom. Els interessats a participar-hi - tècnics o altre personal municipal encarregat del control del mosquit tigre- han d'escriure un correu electrònic a amulero@dipsalut.cat)

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització