Notícies

 

Dipsalut s\'adhereix a la Unió Internacional de Promoció de la Salut

Imatge d'arxiu d'una de les sessions telemàtiques del Consell Rector de Dipsalut

19/04/2021

Dipsalut s'adhereix a la Unió Internacional de Promoció de la Salut

El Consell Rector de l'Organisme, en la sessió celebrada aquest 13 d'abril, ha aprovat la proposta d'ahesió a la Unió Internacional de Promoció de la Salut i d’Educació per a la Salut (UIPES-IUHPE).

La UIPES és una de les principals veus internacionals en promoció de la salut. Es tracta d'una associació professional independent, fundada els anys 50, i integrada per persones i organitzacions de més de 80 països. El seu objectiu és millorar la salut i el benestar arreu, a través de l'educació, l'acció comunitària i el desenvolupament de polítiques públiques.

L'entitat entén la salut com una necessitat bàsica i un dret humà. Per això, defensa i promou polítiques i pràctiques que generin major equitat en salut. Ho fa establint i donant suport a aliances efectives que millorin els resultats en salut; ampliant l'accés als coneixements basats en l'evidència científica; promovent l'excel·lència en les polítiques i en les pràctiques per a una promoció de la salut eficaç; i enfortint les capacitats de persones, comunitats, organitzacions i països per emprendre accions en aquest àmbit.

Dipsalut treballa amb la UIPES des de fa anys en actuacions vinculades a l'intercanvi de coneixement, com els congressos de promoció de la salut que es duen a terme, des de Girona, aquest mes de juny. Ara, l'Organisme en tramita l'adhesió formal, per tal de formar-ne part, com a membre de ple dret.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització