Notícies

 

Segona jornada formativa sobre el mosquit tigre

aplicació de biocida per lluitar contra el mosquit tigre

27/04/2021

Segona jornada formativa sobre el mosquit tigre

Es durà a terme el 7 de maig; en línia. S'hi abordaran les estratègies de control del mosquit tigre als espais públics. Va dirigida als professionals de les empreses de control de plagues, que s'hi poden inscriure de manera gratuïta.

A la jornada “Informació tècnica sobre estratègies de lluita i control del mosquit tigre a l’espai públic”,  es posaran en comú les estratègies més efectives per impedir la reproducció d'aquest insecte i evitar-ne així la proliferació.

 

Concretament, el tècnic del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter, Ernest Pous, parlarà dels tractaments que cal dur a terme a punts de l'espai públic considerats de risc, com els embornals que tendeixen a acumular aigua. Es detallaran els productes o matèries actives que cal uilitzar (tant per la seva efectivitat com per la seva innocuïtat per a les persones i el medi), la metodologia a seguir (dosis, freqüència...), i les formes de control del tractament (en coordinació amb els ajuntaments).

 

Per la seva banda, el director de l’Associació Mediambiental Xatrac, Santi Escartín, explicarà com s'identifiquen els possibles punts de cria i la manera de valorar l'estat dels embornals segons el seu risc d'esdeveni-ho. També detallarà com Dipsalut duu a terme les cartografies per als municipis. Aquests mapes mostren els diferents punts on el mosquit podria criar, catalogant-los en un rang de colors, segons si són de més o menys risc. Les cartografies d'embornals permeten visualitzar ràpidament quins són els punts crítics i traçar plans efectius de control de l'insecte. 

 

Després de les exposicions, hi haurà espai per a la participació, amb l'objectiu d'afavorir l'intercanvi d'experiències entre els assistents.

 

L'objectiu d'aquesta nova acció formativa és millorar les accions de control del mosquit tigre per tal de minimitzar el risc que suposa per a la salut de les persones. Cal recordar que és vector de nombroses malalties com el dengue, la febre groga, el Zika o el Chikungunya.



La jornada es farà, virtualment, el proper 7 de maig, de 10 h a 11,30 h. Per participar-hi, només cal enviar un correu electrònic a: amulero@dipsalut.cat (indicant nom i cognoms, empresa i ajuntament pel que es treballa, i telèfon de contacte). La inscripció és gratuïta.







Salutacions cordials,

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització