Notícies

 

Un estiu per emocionar-se

Fotografia d'una sessió del programa "Sigues tu" a l'escola de Bescanó

17/06/2021

Un estiu per emocionar-se

De nou, des del programa “Sigues tu”, oferim una proposta pedagògica als casals d’estiu municipals. Es tracta d’una sèrie d’activitats pensades per treballar les diferents emocions amb els infants.

El recurs està pensat per ajudar a identificar i prendre consciència de les emocions pròpies i les dels altres, per tal de poder regular-les de manera adequada i assolir un bon equilibri emocional.

 

La franja d’edat idònia per dur-lo a terme és entre els 5 i 10 anys. No obstant, cada casal pot decidir els grups que la faran, així com la manera de desenvolupar-la segons la diversitat de l’alumnat i les realitats i necessitats concretes. S’adapta a totes les mesures de seguretat i precaucions necessàries per prevenir contagis de la COVID-19.

 

La proposta “Un estiu per emocionar-se” inclou formació per l’equip de monitores i monitors de cada casal (disponible en línia), les activitats i jocs per treballar les 5 emocions bàsiques (alegria, tristesa, por, ràbia i amor), la gimcana de les emocions (dinamitzada), i sessions per a les famílies.

 

S’ofereix als municipis de manera completament gratuïta. Els ajuntaments que hi estiguin interessats, han de tramitar-ne la sol·licitud a la Seu Electrònica (data límit: 22 de juny). Cal tenir en compte que es prioritzaran els casals de la demarcació de Girona dels municipis de més de 1.000 habitants que no van poder comptar amb el projecte d’educació emocional l’estiu passat.


Aquest recurs dona continuïtat al treball en educació emocional dut a terme l’estiu del 2020 a una cinquantena de casals municipals. Es va idear davant la necessitat d’acompanyar i educar emocionalment els infants, especialment en moments de crisi com els actuals, i en considerar-se que el lleure educatiu ofereix un bon context per fer-ho, ja que facilita l’aplicació de metodologies actives i vivencials.


Per obtenir la informació detallada sobre aquest servei, adreceu-vos a la pàgina web del programa “Sigues tu, eines i actius per a la salut”

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització