Notícies

 

Educació emocional, als casals d\'estiu municipals

Participants d'un dels casals d'estiu municipals duent a terme una de les activitats incloses a la proposta pedagògica del "Sigues tu"

01/09/2021

Educació emocional, als casals d'estiu municipals

De nou, des del programa “Sigues tu”, hem ofert una proposta pedagògica als casals d’estiu. Ha consistit en una sèrie d’activitats pensades per treballar les diferents emocions amb els infants.

Es tracta d’un recurs motivador, en clau d’humor, pensat per a infants de 5 a 10 anys, amb l’objectiu d’ajudar-los a identificar i prendre consciència de les emocions pròpies i dels altres, per tal de poder regular-les de manera adequada i assolir un bon equilibri emocional. Ha inclòs formació per als monitors, activitats i jocs per treballar les 5 emocions bàsiques (alegria, tristesa, por, ràbia i amor), la “gimcana de les emocions” (dinamitzada) i sessions de criança positiva per a les famílies.

La proposta pedagògica s’ha ofert a una seixantena de municipis d’arreu de la demarcació de Girona; aquells de més de 1.000 habitants amb casals municipals que no havien desenvolupat el projecte d’educació emocional de l’estiu passat.

Cada casal ha pogut decidir els grups que la durien a terme, així com la manera de desenvolupar-la segons la diversitat de l’alumnat i les realitats i necessitats concretes. La proposta s’ha adaptat a totes les mesures de seguretat i precaucions necessàries per prevenir contagis de la Covid-19.

Aquest recurs ha donat continuïtat al treball en educació emocional dut a terme l’estiu del 2020 a una cinquantena de casals municipals. Es va idear davant la necessitat d’acompanyar i educar emocionalment els infants, especialment en moments de crisi com els actuals, i en considerar-se que el lleure educatiu ofereix un bon context per fer-ho, ja que facilita l’aplicació de metodologies actives i vivencials.

Per obtenir la informació detallada sobre les accions vinculades al programa “Sigues tu, eines i actius per a la salut”, adreceu-vos al web: www.siguestu.cat

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització