Notícies

 

Dipsalut s’adhereix a la Declaració “Salut i Natura”

Imatge d'una de les sessions de dinamització del programa de Parcs i Itineraris

03/11/2021

Dipsalut s’adhereix a la Declaració “Salut i Natura”

El Consell Rector de l’Organisme ha aprovat l’adhesió a la Declaració sobre la interdependència entre Salut i Natura a Catalunya, impulsada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN).

 

En el document s’hi constata que la natura ens aporta beneficis insubstituïbles per a la nostra salut i benestar, no només en aspectes físics, sinó també psicològics i, fins i tot, espirituals. També parteix de la idea que necessitem una natura sana per tenir una vida saludable, ja que la nostra salut coexisteix amb la del planeta.


Més d’un centenar d’ens, entre ells també la Diputació de Girona, ja s’han adherit a aquesta Declaració que té, com a propòsit central, crear una aliança entre organitzacions que treballen per a la salut de la natura i per a la salut de la societat. Aquesta aliança ha de servir per impulsar una estratègia comuna a Catalunya, que situï la natura com a element essencial per a la salut de les persones i que permeti avançar en qüestions com l’accés equitatiu als espais naturals, o la generació de territoris sans i sostenibles.


Amb aquesta adhesió, Dipsalut reforça el seu compromís amb la sostenibilitat i la posada en valor de la natura com a actiu de salut. L’Organisme participarà a la taula intersectorial de la demarcació de Giorna, que ha de definir i implementar l’estratègia en aquest territori. També s’està treballant amb la XCN en el marc de programes com el de Parcs i Itineraris, promovent la pràctica d’activitat física en espais verds i reivindicant-los com a imprescindibles per a gaudir de ciutats i comunitats saludables, inclusives i sostenibles.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització