Notícies

 

Més de 400 persones ateses pel Servei d’Emergències Psicològiques

Imatge d'arxiu de professionals del Servei d'Emergències Psicològiques a la jornada sobre emergències celebrada a Platja d'Aro el 2017. Autoria: E.Kelele/Dipsalut

19/12/2021

Més de 400 persones ateses pel Servei d’Emergències Psicològiques

En el que portem d'any, l’equip de psicòlogues especialitzades en emergències de Dipsalut ha realitzat 63 atencions. Han donat suport psicològic a 407 persones que havien estat víctimes d’accidents greus, agressions sexuals, delictes violents, catàstrofes o altres fets traumàtics ocorreguts en 36 municipis*.

L’equip s’encarrega, entre d’altres tasques, de comunicar de manera adequada les males notícies. També procura minimitzar els danys que el trauma pot causar sobre les víctimes i les prepara per afrontar el dolorós procés que gairebé sempre els espera. A banda d’aquesta primera atenció, es dona continuïtat al tractament per als usuaris que així ho necessitin, a través d’un mecanisme de derivació urgent a la Xarxa de Salut Pública.


El Servei s’activa trucant a un número de telèfon d’ús restringit (operatiu les 24 hores al dia i els 365 dies de l’any). El tenen tots els activadors qualificats, és a dir, alcaldes i alcaldesses, caps dels cossos policials, de protecció civil i dels bombers, responsables dels serveis socials, Departament d’Educació i Sistema d’Emergències Mèdiques. Està coordinat amb altres dispositius similars, per tal d'evitar duplicitats.


Es pot sol·licitar per atendre, individual o col·lectivament, víctimes directes o indirectes d’esdeveniments amb alt potencial traumàtic (especialment amb menors implicats). També, es pot mobilitzar per a atendre els professionals d’emergències que intervenen en aquests casos i que puguin necessitar-ho.

 

Tota informació sobre el Programa de Suport i Atenció Psicològica en Situacions d’Emergència al Municipi, en aquest enllaç. També podeu veure el vídeo explicatiu del Servei.

 

*atencions realitzades al llarg del 2021. Dades a 1 de desembre.

Dades de contacte

Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització