Notícies

 

Més de 400 persones ateses pel Servei d’Emergències Psicològiques

Imatge d'arxiu de professionals del Servei d'Emergències Psicològiques a la jornada sobre emergències celebrada a Platja d'Aro el 2017. Autoria: E.Kelele/Dipsalut

19/12/2021

Més de 400 persones ateses pel Servei d’Emergències Psicològiques

Al llarg del 2021, l’equip de psicòlogues especialitzades en emergències de Dipsalut ha realitzat 63 atencions. Han donat suport psicològic a 407 persones que havien estat víctimes d’accidents greus, agressions sexuals, delictes violents, catàstrofes o altres fets traumàtics ocorreguts en 36 municipis*.

L’equip s’encarrega, entre d’altres tasques, de comunicar de manera adequada les males notícies. També procura minimitzar els danys que el trauma pot causar sobre les víctimes i les prepara per afrontar el dolorós procés que gairebé sempre els espera. A banda d’aquesta primera atenció, es dona continuïtat al tractament per als usuaris que així ho necessitin, a través d’un mecanisme de derivació urgent a la Xarxa de Salut Pública.


El Servei s’activa trucant a un número de telèfon d’ús restringit (operatiu les 24 hores al dia i els 365 dies de l’any). El tenen tots els activadors qualificats, és a dir, alcaldes i alcaldesses, caps dels cossos policials, de protecció civil i dels bombers, responsables dels serveis socials, Departament d’Educació i Sistema d’Emergències Mèdiques. Està coordinat amb altres dispositius similars, per tal d'evitar duplicitats.


Es pot sol·licitar per atendre, individual o col·lectivament, víctimes directes o indirectes d’esdeveniments amb alt potencial traumàtic (especialment amb menors implicats). També, es pot mobilitzar per a atendre els professionals d’emergències que intervenen en aquests casos i que puguin necessitar-ho.

 

Tota informació sobre el Programa de Suport i Atenció Psicològica en Situacions d’Emergència al Municipi, en aquest enllaç. També podeu veure el vídeo explicatiu del Servei.

 

*atencions realitzades al llarg del 2021. Dades a 1 de desembre.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització