Notícies

 

Més actuacions als municipis

Imatge d'una de les actuacions de control de legionel·la

10/01/2022

Més actuacions als municipis

La Xarxa d’Agents de Salut Pública Municipal (XASPM) s’ha reorganitzat per tal d’augmentar les accions sobre el terreny i reforçar el suport tècnic i acompanyament als ajuntaments.

La incorporació d’un nou tècnic de salut pública (passant de 6 a 7 professionals) ha de permetre que cada agent pugui dedicar major temps als municipis. S’ha anat dels entre 36 i 37 municipis que cada tècnic portava, de mitjana, als entre 29 i 33 que té assignats actualment.

La redistribució s’ha fet amb la vista posada a augmentar l’acció al territori. Així doncs, els municipis assignats s’han redistribuït procurant que els que porta cada agent a cada comarca siguin propers entre sí. També mirant d’igualar el nombre d’equipaments que té atribuïts cada tècnic. Entre altres, s’aconsegueix optimitzar temps en desplaçaments i, per tant, facilitar el seguiment de les actuacions sobre el terreny, així com la realització de més visites presencials d’assessorament. Alhora, la millor distribució de les càrregues de feina ha de permetre incrementar els desplaçaments a aquells municipis que, per la seva tipologia o per altres motius, generen menys actuacions.

La redistribució territorial s’ha fet efectiva aquest passat mes de juny. Les modificacions que comportava - com els canvis d’interlocutor o l’eliminació de la figura del referent comarcal- s’han anat comunicat als ajuntaments abans que entrés en vigor.

La nova organització s’ha fet mantenint la proporció de municipis de diferents tipologies i territoris que porta cada agent, així com la filosofia de gestió en funció del risc, i de servei i suport als ajuntaments que és a la base de la XASPM.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització