Notícies

 

Formació en l\'ús de desfibril·ladors externs

Imatge d'arxiu d'un dels cursos de suport vital bàsic celebrat a Girona

29/03/2022

Formació en l'ús de desfibril·ladors externs

Oferim cursos gratuïts per aprendre a actuar en cas d’aturada cardiorespiratòria i per utilitzar idòniament els desfibril·ladors. N'hi ha tant per a professionals dels cossos de primera resposta, com per a la ciutadania.

Dipsalut ofereix tres tipus de cursos relacionats amb els desfibril·ladors: la formació reglada (per als usuaris intensius no sanitaris com, per exemple, policies locals); els cursos de renovació, per a aquests mateixos usuaris; i, finalment, formació més bàsica, dirigida a la ciutadania en general.

Aquests darrers cursos, de només 4 hores de durada, transmeten els coneixements necessaris per poder aplicar els protocols de suport vital bàsic i per utilitzar idòniament els desfibril·ladors d’ús públic implantats arreu de la demarcació amb el programa "Girona, territori cardioprotegit". Van adreçats a totes aquelles persones interessades a aprendre a actuar en cas d'aturada cardíaca.

La formació es proposa familiaritzar l'alumnat amb aquests aparells. També procura que s'adquireixin els coneixements i les habilitats necessàries per ser capaços d’afrontar amb diligència situacions d’aquest tipus.

En total, aquest primer semestre, s'ha programat una trentena de cursos dirigits a la població en general. En aquesta ocasió, se'n fan a la ciutat de Girona, a Figueres, a Olot, a Sarrià de Ter, a Avinyonet de Puigventós i al municipi de Ger. 

Per participar-hi, cal inscripció prèvia. Es fa des del lloc web de Formació.

Cal recordar que, en cas de necessitat, qualsevol persona pot fer servir els desfibril·ladors sense necessitat d'haver-se format. No obstant, des Dipsalut oferim aquests cursos per tal que tothom qui ho desitgi pugui familiaritzar-se amb aquests aparells.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització