Notes de premsa

31/03/2020

Dipsalut lliura més de 30.000 mascaretes per protegir el personal de serveis essencials

 

S'estan distribuint entre els municipis i els serveis socials de la demarcació. Serviran per protegir treballadors socials, de geriàtrics, policies locals, brigades i altres professionals d'atenció directa.

L'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona ha comprat més de 30.000 mascaretes de seguretat reutilitzables, confeccionades amb teixit antivíric homologat. Les està enviant als ajuntaments de la demarcació i als serveis socials comarcals per tal de pal·liar la manca de material de protecció per a professionals d'atenció directa.

10.000 d'aquestes mascaretes, han estat confeccionades per tallers especialitzats. Les altres 20.000, les han cosit voluntaris de Mascaretes Solidàries Girona, coordinats per l'Escola de disseny de moda Qstura i l'Assamblea Nacional Catalana (ANC) de Girona. Els materials per a elaborar-les s'han comprat a un fabricant de roba tècnica per a quiròfans i sales blanques.

La primera entrega del material sanitari s'ha fet aquest divendres 27 de març. Dipsalut ha lliurat 12.000 mascaretes als serveis socials de consorcis, consells comarcals i ajuntaments de la demarcació. Serviran per protegir treballadors socials, d'atenció domiciliària, de residències i geriàtrics i altre personal de primera línia d'atenció.

La resta de mascaretes es distribuirà en el decurs d'aquesta setmana, entre els ajuntaments gironins. Seran per a policies locals, serveis de neteja viària, brigades i altres professionals municipals dels serveis essencials. Es porten a cada municipi perquè se'n pugui fer ús al més aviat possible.

L'Organisme està treballant per a una nova compra, d'altres materials també necessaris, com guants, vestits de protecció i pantalles.


NOTA: Adjuntem fotografies de les mascaretes. Font i autoria imatges: Mascaretes Solidàries Girona

 

Per més informació:
Noemí Guillem, tècnica de Comunicació i Difusió de Dipsalut
650 22 07 66
nguillem@dipsalut.cat

Dades de contacte

Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització