Notes de premsa

14/12/2020

Dipsalut engega un programa per fomentar les polítiques d'igualtat

 

L'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona incorpora, al seu Catàleg de Serveis 2021, un programa d'assessorament als ajuntaments en el desenvolupament de projectes en l'àmbit de la igualtat i l'atenció a la diversitat sexual i de gènere.


El nou servei té com a objectiu donar suport als municipis perquè la manca de recursos tècnics no sigui un fre per desenvolupar polítiques en aquests camps.


Ofereix assessorament i acompanyament al personal dels ajuntaments en el disseny, implementació i avaluació de plans locals d'igualtat de gènere o LGTBI+, serveis d'atenció integrals, estudis i informes d'impacte de gènere, polítiques transversals i projectes concrets, protocols contra la discriminació LGTBIfòbica o contra l'assetjament sexual, punts lila, altres serveis en l'àmbit de la igualtat de gènere i, també, per al desenvolupament de plans d'igualtat dins les mateixes corporacions locals.


A més, el programa inclou l'organització de formacions gratuïtes dirigides, principalment, a professionals del món local i relacionades amb la igualtat de gènere, la prevenció de les violències masclistes i la LGTBIfòbia. També preveu la distribució de materials informatius i de sensibilització per a ús dels ajuntaments.


Les diferents actuacions es durien a terme de manera col·laborativa amb la resta d'administracions públiques que intervenen en aquests àmbits. En aquest sentit, la presidenta de Dipsalut i vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, explica que “a Catalunya, en l’àmbit de la igualtat i la diversitat, hi ha una legislació prionera que cal seguir desplegant i fent efectiva. Per això esdevé necessària la col·laboració interadministrativa. Cal sumar esforços entre administracions, i també amb la resta d'actors socials, per promoure la igualtat real de drets i oportunitats, que encara som molt lluny d'assolir”.


El servei d’assesorament s’ha creat arran de diverses coordinacions amb la Direcció General d’Igualtat i es posa en marxa amb el seu suport. Estarà en consonància amb el marc conceptual i normatiu de les polítiques d’igualtat i diversitat que s’impulsen des de la Generalitat de Catalunya.


El Programa d'Assessorament i Suport Tècnic en l'Àmbit de les Polítiques Municipals d'Igualtat de Gènere i Diversitat Sexual va dirigit a tots els ajuntaments de la demarcació de Girona, que el poden sol·licitar a Dipsalut des d'aquest mes de desembre.



NOTA: Adjuntem fotografies d'una reunió de treball sobre la implementació del programa (celebrada a la seu de Dipsalut aquest 11 de desembre) entre la presidenta i la gerent de l'Organisme, la diputada d'Acció Social i una de les tècniques encarregades de l'assessorament. Autoria: Dipsalut.




Per a més informació o recursos: nguillem@dipsalut.cat o 972414720 o 699012787

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització