Destaquem

31/03/2014

Cursos gratuïts per aprendre a utilitzar els desfibril·ladors

 

Per aquest 2014, Dipsalut ha programat una trentena de cursos de suport vital bàsic i ús dels desfibril·ladors externs automàtics (DEA). Se’n faran a diversos municipis de la demarcació des del 3 de març fins el 13 de juny.


Com a novetat, enguany s’ofereix un curs obert a bona part de la població de les comarques gironines. Està pensat per aquelles persones que es consideren probables usuaris dels desfibril·ladors, sigui perquè treballen en espais o amb col·lectius considerats de risc o perquè tenen a prop un DEA. Se’ls ensenyarà a reconèixer una aturada cardiorespiratòria; a seguir correctament els passos de la cadena de supervivència; a realitzar les maniobres de reanimació cardiopulmonar i a utilitzar els desfibril·ladors externs automàtics. També se simularan diferents casos d’aturada cardíaca amb ús de desfibril·lador. Aquests cursos, d’una durada de tres hores, es faran a Banyoles, Blanes, Figueres, Girona, La Bisbal d’Empordà, Lloret de Mar, Olot, Palafrugell, Puigcerdà, Ripoll, Roses, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d’Aro i Torroella de Montgrí.


L’altre tipus de formació, més extensa, està dirigida al personal municipal (policies locals, tècnics de protecció civil, vigilants...) associat als desfibril·ladors mòbils. Aquests cursos se celebraran a Girona, al Parc Científic i Tecnològic, i permeten obtenir el Certificat del Consell Català de Ressuscitació.


Tots els cursos són gratuïts i estan impartits pel Grup de Recerca Salut i Atenció Sanitària de la Universitat de Girona.


Les inscripcions s’han de formalitzar des d’aquest mateix web; a l’apartat “Catàleg de Formació”, “Desfibril·ladors”.



 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització