Notícies

 

Dipsalut participa al Congrés Internacional Ecoplayas 2023 i a la reunió de la Unitat de Monitoreig i Salut de la OMS a Colòmbia

El Tècnic de Salut Ambiental de Dipsalut, Alberto Ortega, participant al Congrés Internccional Ecoplayas 2023

26/10/2023

Dipsalut participa al Congrés Internacional Ecoplayas 2023 i a la reunió de la Unitat de Monitoreig i Salut de la OMS a Colòmbia

Les àrees de Salut Ambiental i l’Observatori exposaran alguns dels seus projectes més innovadors en aquestes dues cites internacionals de referència.

La Innovació està en l’ADN de L’organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, i compartir aquest coneixement amb altres institucions i organitzacions forma part dels nostres eixos estratègics.


Per això, del 25 al 27 d’octubre participarem en dues trobades internacionals, d’una banda, el XXII CONGRESO Y EXPOSICIÓN INTERNACIONAL DE PLAYAS – ECOPLAYAS 2023, que se celebra a Marbella, i de l’altra, la reunió regional de monitoreig de determinants socials de l’equitat en salut que organitza la OMS a Colòmbia, i a la qual, hem estat convidats per explicar el funcionament del l’Observatori Social, Ambiental i de Salut.


L’àrea de Salut Ambiental, l’encarregada de gestionar els programes directament relacionats amb la salubritat i la seguretat a les platges, participarà al congrés Ecoplayas 2023 amb dues ponències. La primera el dimecres 25 d’octubre, on el tècnic de la xarxa de Salut Pública Municipal, Alberto Ortega, explicarà com hem anat redefinint el model de gestió dels riscos derivats de l’ús de les platges del litoral de la província de Girona gràcies als 12 anys de gestió en funció del risc que hem aplicat des de Dipsalut.


Per la seva banda, el divendres 27 d’octubre, el cap de l’àrea de Salut Ambiental, Xavier del Acebo, presentarà el projecte QUICKRESCUE, un dispositiu de rescat innovador que agilita la resposta dels socorristes en casos d'ofegaments i que ha estat ideat per socorristes experts i la Universitat de Girona, amb el suport de l'Organisme de Salut Pública.


D’altra banda, hem sigut convidats per la Organización Panamericana de la Salud, que és l’organisme internacional de salut per a les Amèriques i la oficina regional de la OMS, a explicar el nostre model de monitoreig de desigualtats que estem dissenyant des de l’Observatori, juntament amb països com Finlàndia o altres del continent Sud-americà.


En aquest cas, la tècnica de salut, Alba Tarrés, i el tècnic de gestió i mineria dades, Xavier Perafita, explicaran en dues ponències que tindran lloc el 25 i 27 d’octubre, de quina manera l’Obervatori de Dipsalut ajuda a identificar i entendre els mecanismes que generen les desigualtats en salut i així com a avaluar polítiques i accions associades


Dipsalut, un cop mes, ens situem a diferents espais d’intercanvi d’idees i coneixement innovador, gràcies a l’esforç i dedicació del nostre dia a dia.
 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització