Notícies

 

L’Ajuntament de Navata inaugura el Parc Urbà de Salut del municipi

Inauguració Parc Urbà de Salut de Navata

07/03/2011

L’Ajuntament de Navata inaugura el Parc Urbà de Salut del municipi

Aquest dilluns 7 de març, l’alcalde de Navata, Jaume Homs i Campamar, ha inaugurat el Parc Urbà de Salut que s’ha implantat al municipi. El Parc està situat al carrer de l'Educació i l'Esport, a tocar del camp de petanca de la zona esportiva municipal.



Aquest dilluns 7 de març, l’alcalde de Navata, Jaume Homs i Campamar, ha inaugurat el Parc Urbà de Salut que s’ha implantat al municipi. L'acte s'ha celebrat al parc situat al carrer de l'Educació i l'Esport, a tocar del camp de petanca de la zona esportiva municipal.

Els Parcs Urbans de Salut són un conjunt d’aparells per a fer exercici físic dissenyats per una comissió d’experts multidisciplinària. Cada element permet desenvolupar capacitats físiques determinades com la flexibilitat, la força, l’equilibri o la resistència. El parc garanteix un treball homogeni de tot el cos i la idoneïtat de cadascun dels exercicis.

Per fomentar-ne l’ús, periòdicament es fan sessions de dinamització a cada equipament. Estan conduïdes per professionals especialment formats en aquesta tasca. També s’està treballant amb el Departament de Salut per donar a conèixer aquests equipaments al personal sanitari per tal que puguin recomanar fer activitat física aprofitant-los.

Amb la cessió als municipis de Parcs Urbans de Salut, Dipsalut busca combatre un dels principals problemes de les societats desenvolupades: l’obesitat i les afeccions que se’n deriven. La intenció és fer que l’activitat i l’exercici físic siguin del tot accessibles per a tothom, independentment de l’edat, de la condició socioeconòmica (un dels principals determinants de l’estat de salut), del municipi on es resideix o de les limitacions d’horaris.

Imatge: inauguració del Parc Urbà de Salut de Navata. Font: Ajuntament de Navata.

 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització