Notícies

 

Dipsalut forma personal sanitari per fomentar l’ús de Parcs i Xarxes

Curs de formació del Programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d’Itineraris Saludables per referents PAFES

16/06/2011

Dipsalut forma personal sanitari per fomentar l’ús de Parcs i Xarxes

Aquest dijous 16 de juny s'ha celebrat la segona jornada de formació sobre Parcs Urbans de Salut i Xarxes d’Itineraris Saludables dirigida a professionals de les àrees bàsiques de salut de la demarcació. Els participants han conegut el programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d’Itineraris Saludables i han participat en una sessió dirigida d’exercici físic en grup com les que es realitzen periòdicament en la majoria de Parcs.També se’ls ha presentat l’aplicació web dirigida a sanitaris a través de la qual poden recomanar l’ús d’aquests equipaments de forma personalitzada per a cada pacient.

  

Aquest dijous 16 de juny s'ha celebrat, al Parc Científic i Tecnològic, la segona jornada de formació sobre Parcs Urbans de Salut i Xarxes d’Itineraris Saludables dirigida a professionals de les àrees bàsiques de salut de la demarcació. Els participants -professionals de referència del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) - han conegut el programa de Parcs i Xarxes, les característiques d'aquests equipaments i han participat en una sessió dirigida d’exercici físic en grup. L’objectiu del curs és fomentar la pràctica d'activitat i exercici físic a través dels centres d’atenció primària. Es busca que infermeres i metges coneguin aquests equipaments i els puguin recomanar als seus pacients com una bona eina per realitzar activitat i exercici físic de manera regular.

 

Per promoure que metges, infermers, fisioterapeutes i altre personal sanitari recomani realitzar activitat física aprofitant els Parcs i les Xarxes, Dipsalut també ha dissenyat una aplicació web que permet planificar una sessió d’activitat física adequada per a cada persona aprofitant les possibilitats d'aquests equipaments. En aquesta tasca també hi tindran un paper molt destacat els professionals de referència de les àrees bàsiques ja que seran els encarregats de donar a conèixer aquesta eina entre els seus companys. 



Aquest mateix dimecres s'ha posat en funcionament el web del Programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d'Itineraris Saludables-  www.itinerarisiparcsdesalut.cat - que permet obtenir informació genèrica del Programa, consultar com cal realitzar cadascun dels exercicis, com interpretar cada senyal...La pàgina també conté videotutorials, galeries de fotografies i un cercador de Parcs i Xarxes.

 

Imatge del curs celebrat aquest dijous 16 de juny.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització