Notícies

 

Més d’un miler d’infants de les comarques gironines participaran en els tastos de la campanya “Disfruita-la”

Presentació de la campanya "Disfruita-la"

18/07/2011

Més d’un miler d’infants de les comarques gironines participaran en els tastos de la campanya “Disfruita-la”

Unió de Pagesos, en col·laboració amb Dipsalut, porta per primer cop a les comarques gironines la campanya “Disfruita-la”, que té per objectiu promoure el consum de fruita dolça entre els més menuts.

 

Més d’un miler d’infants de les comarques gironines participaran en els tastos de la campanya “Disfruita-la” durant el mes de juliol. Unió de Pagesos, en col·laboració amb Dipsalut, porta per primer cop a les comarques gironines aquesta campanya, que té per objectiu promoure el consum de fruita dolça entre els més menuts.

 

Segons diversos estudis recents, el consum de fruita entre els infants està minvant. Per invertir aquesta tendència, la campanya “Disfruita-la” vol que gairebé 1.350 infants d’entre 3 i 13 anys participin durant el mes de juliol en un total de nou tastos guiats de fruita dolça en diferents indrets de la demarcació de Girona. Aprofitant les seves estades d’estiu, els nens i nenes tasten fruita local de temporada, com ara poma, pera, albercoc i nectarina, i aprenen que menjar-ne és, a més de sa, divertit.

Les activitats es fan en diverses escoles i espais municipals de Porqueres, Figueres, Girona, Sant Feliu de Guíxols, Salt, Caldes de Malavella i Blanes. Consisteixen a realitzar un tast de fruita per als infants, acompanyats per un grup d’animació que els ofereix una carmanyola amb la fruita ja neta i tallada i els explica les qualitats i beneficis que els aporta en la dieta diària. Sense oblidar el contingut pedagògic, s’intenta crear un ambient divertit per fer que els nens i nenes gaudeixin mentre mengen fruita. A més, es busca la implicació de les famílies i la continuïtat del projecte, demanant-los que segueixin omplint la carmanyola amb fruita.


La campanya “Disfruita-la” va començar el 2005 i aquesta n’és la setena edició a Catalunya. L’objectiu d’aquest programa, en el què hi participa una mitjana de 5.000 infants de primària cada any, és promoure el consum de fruita dolça, especialment entre el jovent i els infants, utilitzant una metodologia molt pràctica. Diversos estudis recents evidencien un descens del consum de fruita: actualment, només el 37,8% de la població en consumeix diàriament. A més, tot i que la quantitat mínima diària recomanada de fruita és de tres peces, segons els resultats de la primera Enquesta Nacional d’Ingesta Dietètica Espanyola, realitzada per l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària, la quantitat que se’n consumeix és inferior.

El programa “Disfruita-la”, impulsat per Unió de Pagesos, ha rebut el premi Estrategia Naos 2010 en la categoria de promoció de l’alimentació saludable en l’àmbit escolar, atorgat pel Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat per defensar la nutrició, l’activitat física i la prevenció de l’obesitat.

Calendari de la campanya “Disfruita-la” a les comarques gironines:

- Dilluns, 18 de juliol al Poliesportiu Municipal de Porqueres, a les 10 h.
- Dilluns, 18 de juliol al Poliesportiu Municipal (Pl. Voluntaris, s/n) de Figueres, a les 16:30 h.
- Dimarts, 19 de juliol a l’Escola de Vila Roja (Grup Vila Roja, 180) de Girona, a les 10:30 h.
- Dimarts, 19 de juliol a l’Escola Gaziel (C. del Mall, 98) de Sant Feliu de Guíxols, a les 18:30 h.
- Dimecres, 20 de juliol a la Pista Poliesportiva Municipal (C. Miquel Martí i Pol, 3) de Salt, a les 9:30 h.
- Dimecres, 20 de juliol al Poliesportiu Municipal (Avgda. Caldes, s/n) de Caldes de Malavella, a les 18:30 h.
- Dijous, 21 de juliol a l’Escola de Santa Eugènia (C. Mare de Déu de la Salut, 30) de Girona, a les 10 h.
- Dijous, 21 de juliol a l’Escola Joaquim Ruyra (C. Méndez Núñez, 49) de Blanes, a les 18:30 h.
- Divendres, 22 de juliol a l’Escola Montfalgars (C. Montfalgars, 4) de Girona, a les 10:30 h.

 

 

Fotografies: Presentació de la campanya "Disfruita-la" a les comarques gironines, amb els nens i nenes del casal d'estiu de Porqueres

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització