Notícies

 

Demostracions públiques de l\'ús dels desfibril·ladors

Demostracions públiques de l'ús dels desfibril·ladors

01/08/2011

Demostracions públiques de l'ús dels desfibril·ladors

Aquesta última quinzena de juliol, Dipsalut ha ofert demostracions públiques de l’ús dels desfibril·ladors a nou municipis de la demarcació. Concretament se n’han realitzat a: Palau-Sator, Sant Miquel de Fluvià, Besalú, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Guils de Cerdanya, Bolvir, Jafre, Vilallonga de Ter i Espinelves. Les sessions han anat dirigides als veïns i veïnes dels primers municipis on s’han implantat els desfibril·ladors fixos. L’objectiu ha estat mostrar com funcionen els aparells i permetre que els ciutadans puguin familiaritzar-s’hi i perdre la por a utilitzar-los.

 

Aquesta última quinzena de juliol, Dipsalut ha ofert demostracions públiques de l’ús dels desfibril·ladors a nou municipis de la demarcació.


Concretament se n’han realitzat a: Palau-Sator, Sant Miquel de Fluvià, Besalú, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Guils de Cerdanya, Bolvir, Jafre, Vilallonga de Ter i Espinelves.

Les sessions han anat dirigides als veïns i veïnes dels municipis on s’han implantat els primers desfibril·ladors fixos. L’objectiu ha estat mostrar com funcionen els aparells i permetre que els ciutadans puguin familiaritzar-s’hi i perdre la por a utilitzar-los.

Les demostracions han començat amb una explicació del Programa Girona, territori cardioprotegit i de les característiques dels desfibril·ladors implantats per Dipsalut - entre les quals destaca el fet que són automàtics i que, en el cas dels fixos, estan connectats al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Posteriorment, amb l’ajuda d’un maniquí, s’han dut a terme simulacions de casos d’aturada cardíaca en les què ha participat al públic assistent que, així, ha pogut manipular el desfibril·lador i aprendre a fer-lo servir.

Aquestes demostracions públiques s’ofereixen als municipis a mesura que es van implantant els desfibril·ladors fixos. Les properes es faran a partir del mes de setembre.


Imatge: demostració pública de l'ús dels desfibril·ladors duta a terme a Bolvir el passat 26 de juliol. Autor: Josep Olivet.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització