Notícies

 

32 municipis gironins disposen ja de Xarxa d\'Itineraris Saludables

Sessió de dinamització de la Xarxa d'Itineraris Saludables de Riudellots de la Selva

04/08/2011

32 municipis gironins disposen ja de Xarxa d'Itineraris Saludables

Dipsalut ha completat la implantació de 32 Xarxes d’Itineraris Saludables. En total s’ha senyalitzat prop de 400 quilòmetres de camins. Els municipis que, a dia d’avui, ja compten amb la seva Xarxa són: Platja d'Aro, Riudellots de la Selva, Fontanals de Cerdanya, Pedret i Marzà, Sant Joan de les Abadesses, Sant Feliu de Guíxols, Llambilles, Bescanó, Salt, Vilajuïga, Tortellà, La Cellera de Ter, Maià de Montcal, Sant Jaume de Llierca, Les Planes d'Hostoles, Castellfollit de la Roca, Palau-Sator, Santa Cristina d’Aro, Besalú, Celrà, Porqueres, Camós, Vall-Llobrega, La Bisbal, Serinyà, Sant Gregori, Fontcoberta, La Vall d'en Bas, Vilablareix, Sant Ferriol, Torroella de Fluvià i Sant Pere Pescador.

 

 

Dipsalut ha completat la implantació de 32 Xarxes d’Itineraris Saludables. En total s’ha senyalitzat prop de 400 quilòmetres de camins.

 

Els municipis que, a dia d’avui, ja compten amb la seva Xarxa són: Platja d'Aro, Riudellots de la Selva, Fontanals de Cerdanya, Pedret i Marzà, Sant Joan de les Abadesses, Sant Feliu de Guíxols, Llambilles, Bescanó, Salt, Vilajuïga, Tortellà, La Cellera de Ter, Maià de Montcal, Sant Jaume de Llierca, Les Planes d'Hostoles, Castellfollit de la Roca, Palau-Sator, Santa Cristina d’Aro, Besalú, Celrà, Porqueres, Camós, Vall-Llobrega, La Bisbal, Serinyà, Sant Gregori, Fontcoberta, La Vall d'en Bas, Vilablareix, Sant Ferriol, Torroella de Fluvià i Sant Pere Pescador.

 

Els Itineraris Saludables són recorreguts que transcorren tant per dins del nucli urbà com pels afores de les poblacions. Estan senyalitzats de manera permanent per facilitar la pràctica d’activitat física moderada, principalment, per promoure l’acció de caminar. Aquestes rutes estan connectades entre sí, creant les Xarxes d’Itineraris Saludables. Aquest model presenta avantatges sobre els itineraris inconnexos ja que dóna gran autonomia a l’usuari per crear nous recorreguts segons les seves necessitats. Atenent a la seva capacitat física, als desplaçaments del dia a dia o a altres criteris, es pot triar l’itinerari que més convingui i caminar des d’1 fins a més de 10 quilòmetres. Dins la Xarxa, Dipsalut recomana 3 Itineraris Saludables en concret: un de curt (d’entre 1 i 2 quilometres), un de mitjà (d’uns 3-4) i un de llarg (de 5-6 quilòmetres). Cada itinerari es representa amb un color, de manera que només cal seguir les fletxes d’aquella tonalitat per tal de poder completar la ruta escollida. A més, cada Xarxa d'Itineraris Saludables compta amb un plafó d'informació general on es mostra la xarxa al complet, els itineraris recomanats, s'explica el funcionament de la senyalística i es donen recomanacions generals per a la realització de l’activitat.
 

Dipsalut implanta un total de 105 Xarxes d’Itineraris Saludables al mateix nombre de municipis de la demarcació. Es va començar a condicionar-les la tardor del 2010. Per donar-les a conèixer i explicar-ne el funcionament, s’organitzen quatre sessions dirigides per un dinamitzador a la Xarxa de cada localitat. El calendari de dinamitzacions es pot consultar al web: www.itinerarisiparcsdesalut.cat

 

Imatge: Sessió de dinamització duta a terme a la Xarxa d'Itineraris Saludables de Riudellots de la Selva.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització