Notícies

 

Demostració pública de l’ús dels desfibril·ladors a Bescanó

Demostració de com usar un DEA a Riudellots de la Selva

14/12/2011

Demostració pública de l’ús dels desfibril·ladors a Bescanó

Aquest dimecres 14 de desembre, Bescanó ha acollit una demostració pública de l’ús dels desfibril·ladors implantats per Dipsalut. L’acte s’ha celebrat al Casal d’Avis del municipi.

 

Aquest dimecres 14 de desembre, Bescanó ha acollit una demostració pública de l’ús dels desfibril·ladors implantats per Dipsalut. L’acte s’ha celebrat al Casal d’Avis del municipi.


Tècnics formats en l’ús dels desfibril·ladors han explicat als veïns i veïnes de Bescanó com funcionen aquests aparells, com s’ha d’actuar davant un cas d’aturada cardiorespiratòria i en què consisteix el programa Girona, territori cardioprotegit.

Per fer-ho, han dut a terme simulacions de casos reals en les què s’ha animat a participar els assistents. S’hi ha mostrat quins passos cal seguir davant una aturada cardíaca: veure si la persona està conscient, trucar al telèfon d’emergències (l’112) i explicar la situació, córrer a buscar el desfibril·lador més proper, portar-lo ràpidament al lloc dels fets, obrir-ne la tapa, seguir les indicacions de veu que dóna i, finalment, esperar els equips d’emergències.

Pel que fa a l'ús de l'aparell, els tècnics han remarcat que són intel·ligents i que utilitzar-los no representa cap perill. Han explicat que cal descobrir el tors de la víctima, col·locar els elèctrodes tal i com indica el desfibril·lador (un dalt del pit i l’altre a la zona de les costelles) i apartar-se de la víctima quan la locució ho recomana ja que, en aquest moment, l’aparell procedeix a donar la descàrrega.

Bescanó disposa de dos desfibril·ladors fixos (ubicats al passeig de la Torre i al carrer Assumpta) i d’un de mòbil.


La propera demostració pública de l’ús dels desfibril·ladors implantats per Dipsalut se celebra avui mateix a Vilajuïga a les 7 de la tarda al Centre cívic (plaça 11 de setembre, 1). Demà dijous 16 de desembre, se’n farà una altra a la mateixa hora a Sant Joan les Fonts, concretament, al Centre sociocultural (carrer Santa Magdalena, s/n). Al mes de gener es preveu que es facin demostracions a El Port de la Selva, Verges, Navata, Albons, Palol de Revardit, Amer i Fontanilles. Podeu consultar totes les dates a l’agenda del web de Dipsalut.


L’Organisme ofereix aquestes demostracions públiques amb l’objectiu de donar a conèixer als veïns i veïnes dels municipis on ja ha implantat desfibril·ladors fixos la importància d’actuar ràpidament amb aquests aparells en cas d’aturada cardíaca.

 

Imatge: demostració pública de l'ús dels DEA a Riudellots del la Selva.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització