Notícies

 

Curs de primers auxilis psicològics per a integrants d’equips d’intervenció

Curs de primers auxilis psicològics

28/03/2012

Curs de primers auxilis psicològics per a integrants d’equips d’intervenció

Fins el 30 de març, s'imparteix a la seu de Dipsalut el Curs de primers auxilis psicològics per a integrants d’equips d’intervenció. Aquesta formació està dirigida a treballadors dels equips de primera resposta com ara policies, bombers, sanitaris, membres de protecció civil…Té l’objectiu de transmetre’ls coneixements perquè puguin facilitar un primer suport psicològic a les víctimes d'una situació traumàtica com ara accidents, catàstrofes, episodis violents...Donar aquests primers auxilis psicològics de manera immediata ajuda a les victimes a enfortir les seves estratègies d'enfrontament de situacions crítiques.

 

Fins el 30 de març, s'imparteix a la seu de Dipsalut el Curs de primers auxilis psicològics per a integrants d’equips d’intervenció.

Aquesta formació està dirigida a treballadors dels equips de primera resposta com ara policies, bombers, sanitaris, membres de protecció civil…Té l’objectiu de transmetre’ls coneixements perquè puguin facilitar un primer suport psicològic a les víctimes d'una situació traumàtica com ara accidents, catàstrofes, episodis violents...Donar aquests primers auxilis psicològics de manera immediata ajuda a les victimes a enfortir les seves estratègies d'enfrontament de situacions crítiques i pot aminorar les conseqüències psicològiques i socials que podrien patir posteriorment.

 

El curs també proporciona eines a aquests professionals d'emergències per tal que es puguin autoprotegir psicològicament de l’estrès i la pressió propis de la seva feina.

 

La formació està impartida per Jordi Frau, psicòleg del Servei d'Atenció Psicològica en Emergències a la Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

 

En aquesta mateixa línia, Dipsalut també ha programat un curs de primers auxilis psicològics per a gestors dels equips d'intervenció, és a dir, dirigit als responsables de comandar els equips de primera resposta. Aquesta formació, a més de recollir els continguts de l'anterior, mostra als comandaments com gestionar i interactuar de forma eficient amb els membres dels seus equips en situacions difícils. S'impartirà entre el 8 i el 18 de maig a la seu de Dipsalut.



Els cursos són gratuïts i s'emmarquen en el Programa de Formació de Dipsalut pel primer semestre de 2012.

 


Per tal d'oferir assistència psicològica immediata a les víctimes d'esdeveniments traumàtics, Dipsalut també posa a disposició dels municipis el Programa de suport i atenció psicològica en situacions d’emergència al municipi. El servei es pot activar en qualsevol moment, les 24 hores, trucant al telèfon que Dipsalut ha posat a la disposició dels alcaldes i alcaldesses dels municipis gironins.

 



Imatge: sessió del Curs de primers auxilis psicològics per a integrants d'equips d'intervenció.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització