Notícies

 

Els experts demanen que la promoció de la salut entri a l’agenda política

Jornada organitzada per la Càtedra de Promoció de la Salut el 2012

31/05/2012

Els experts demanen que la promoció de la salut entri a l’agenda política

La situació actual de crisi econòmica pot destruir bona part de la feina feta fins el moment en promoció de la salut, encarada a reduir les desigualtats en salut. Així ho han manifestat els experts que han participat al I Simposi de Promoció de la Salut a l’Arc Mediterrani, organitzat per la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona i Dipsalut. Per poder corregir aquesta tendència, els ponents han demanat que la promoció de la salut entri a l’agenda política.

 

Els participants del I Simposi de Promoció de la Salut a l’Arc Mediterrani, que s’ha celebrat aquests 29 i 39 de maig al Parc Científic i Tecnològic de Girona, han insistit en què cal adaptar les accions de promoció de la salut a la situació actual de crisi econòmica i doblar esforços per corregir els efectes que les creixents desigualtats socials tenen sobre la salut de les persones. Han reclamat que la promoció de la salut entri veritablement a l’agenda política i han subratllat que, en temps de crisi, és especialment necessària i efectiva.


Una altra idea en comú entre els ponents, ha estat la necessitat de treballar les habilitats per la vida de les persones per tal que puguin tenir un major control sobre els factors que influeixen en la seva salut. En aquest sentit, s’ha subratllat que ha quedat demostrada la poca efectivitat dels programes basats únicament en transmetre informació.


Les conclusions de la convenció - organitzada per la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona i Dipsalut, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona- es recopilaran en un document, el “Manifest de Girona”, que es farà públic properament.


El I Simposi de Promoció de la Salut a l’Arc Mediterrani ha reunit un centenar de reconeguts experts en promoció de la salut a nivell mundial que han reflexionat sobre la situació actual de la promoció de la salut en els països mediterranis, la introducció de la promoció de la salut en l’agenda política, els determinants de la salut, les propostes emergents i les qüestions que s’han d’abordar de manera prioritària.


L’objectiu de la reunió ha estat compartir experiències relacionades amb la promoció de la salut en diferents entorns i establir sinèrgies entre professionals i institucions per iniciar o potenciar un treball comú per tal d’enfortir la promoció de la salut a l’arc mediterrani.


La directora de la Càtedra de Promoció de la Salut, Dolors Juvinyà, ha manifestat la voluntat que aquesta trobada pugui repetir-se periòdicament.



 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització