Notícies

 

Més d’un miler d’infants participen als tastos de fruita d\'aquest juliol

Disfruitala 21012

12/07/2012

Més d’un miler d’infants participen als tastos de fruita d'aquest juliol

La campanya "Disfruita-la" arriba per segon any a les comarques gironines, gràcies a la col·laboració de Dipsalut i Unió de Pagesos.1.350 infants de 3 a 13 anys participaran durant aquest mes de juliol en un total de deu tastos guiats de fruita dolça que tindran lloc a Vilobí d'Onyar, Olot, Quart, Sant Gregori, Besalú, Fornells de la Selva, Sant Esteve d'en Bas, Porqueres, Olot i Maçanet de la Selva.


La campanya "Disfruita-la" arriba per segon any a les comarques gironines, gràcies a la col·laboració de Dipsalut, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, i Unió de Pagesos de Catalunya. Prop de 1.350 infants de 3 a 13 anys participaran durant aquest mes de juliol en un total de deu tastos guiats de fruita dolça que tindran lloc a Vilobí d'Onyar, Olot, Quart, Sant Gregori, Besalú, Fornells de la Selva, Sant Esteve d'en Bas, Porqueres, Olot i Maçanet de la Selva. Els infants, aprofitant les seves estades d’estiu, tastaran fruita de temporada i local com peres, pomes, nectarines i albercocs. L’objectiu de la campanya és promoure el consum de fruita dolça entre els infants, ja que segons diversos estudis recents està experimentant un descens. La campanya es basa en una metodologia molt pràctica, tastos que ensenyen que menjar fruita a més de sa, és divertit.


L'activitat comença amb una petita explicació sobre les qualitats i els beneficis de la fruita i continua amb un tast de fruita dinamitzat per un grup d'animació. Als nens i nenes se'ls dóna una carmanyola plena de fruita dolça pelada i tallada. L’objectiu és que sigui reutilitzada posteriorment pels infants per portar fruita durant les seves activitats d’estiu i d’aquesta manera donar continuïtat a l’actuació implicant a les famílies amb la responsabilitat de proporcionar-los fruita.



Aquesta és la vuitena edició de la campanya Disfruita-la a Catalunya, que va començar el 2005, i en la qual cada any participen una mitjana de 5.000 infants de primària. La campanya té com a objectiu promoure el consum de fruita dolça, especialment entre el jovent i els infants, utilitzant una metodologia molt pràctica per tal de recuperar l’hàbit de menjar fruita en l’entorn familiar. Diversos estudis recents apunten a un descens del consum de fruita. Actualment, només el 37,8% de la població consumeix fruita diàriament, mentre que la mitjana que es consumeix és de menys de tres peces diàries, la quantitat mínima recomanada, segons els resultats de la primera Enquesta Nacional d’Ingesta Dietètica Espanyola, realitzada per l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària.



El programa Disfruita-la, impulsat per Unió de Pagesos per promocionar el consum de la fruita dolça entre nens i joves mitjançant tastos de fruita, va rebre un dels premis Estrategia Naos 2010 que atorga el Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, concretament el corresponent a la categoria de promoció d’una alimentació saludable en l’àmbit escolar. Els premis NAOS tenen com a objectiu la defensa de la nutrició, l’activitat física i la prevenció de l’obesitat.

 



















 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització