Notícies

 

Dipsalut instal·la un desfibril·lador fix al Parc Científic i Tecnològic

Dipsalut instal·la un desfibril·lador fix al Parc Científic i Tecnològic

03/08/2012

Dipsalut instal·la un desfibril·lador fix al Parc Científic i Tecnològic

Dipsalut ha finalitzat les tasques d’instal·lació del desfibril·lador fix del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. L’aparell està situat a una de les façanes laterals de l’edifici Jaume Casademont. Aquest desfibril·lador s’ha cedit per tal de facilitar una ràpida intervenció davant possibles casos de mort sobtada cardíaca que succeeixin al Parc o en els seus entorns.

 

L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona ha finalitzat les tasques d’instal·lació del desfibril·lador fix del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. L’aparell està situat en una de les façanes laterals de l’edifici Jaume Casademont, just davant de l’aparcament de bicicletes.


El dispositiu de desfibril·lació està situat dins una gran columna que, a més de protegir-lo, conté les instruccions per utilitzar-lo. La columna està collada a la paret, a l’exterior de l’edifici, per tal de ser ben visible, accessible a tothom i en qualsevol moment del dia o de la nit. L’aparell està connectat automàticament al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), de manera que quan algú procedeixi a utilitzar-lo, el SEM rebrà una alerta i immediatament podrà enviar atenció mèdica.

El desfibril·lador és automàtic, molt senzill d’utilitzar, de manera que el pot fer servir qualsevol persona, sense necessitat de formació específica. En cas de trobar-se davant una possible aturada cardíaca, només cal córrer a buscar-lo, obrir la caixa que el protegeix, agafar l’aparell de desfibril·lació, portar-lo ràpidament fins on és la víctima, obrir-lo i seguir les instruccions de veu que dóna. No obstant aquesta simplicitat d’ús, Dipsalut programarà un taller gratuït per ensenyar a utilitzar el desfibril·lador. Hi podran participar tots els treballadors de les empreses del Parc Científic i Tecnològic que ho desitgin.

Aquest desfibril·lador se suma a l’aparell que hi ha a la seu de Dipsalut, a l’interior de l’edifici Giroemprèn.

La implantació d’aquests dispositius es fa en el marc del programa Girona, territori cardioprotegit, que suposa la instal·lació de fins a 650 d’aquests aparells arreu de les comarques gironines per tal de reduir el temps de resposta en cas d’aturada cardíaca extrahospitalària. 500 desfibril·ladors són fixos (és a dir, situats dins de columnes ubicades a l’exterior d’equipaments, a places, carrers...). 130, mòbils (van dins els vehicles dels serveis de primera resposta com policies locals o equips de protecció civil) i 20, lliures (Dipsalut els cedeix de manera puntual per cardioprotegir activitats amb una gran afluència de persones o que són considerades de risc).

Per conèixer més detalls del Girona, territori cardioprotegit, dels desfibril·ladors o sobre com s’utilitzen, és recomanable consultar el web www.gironaterritoricardioprotegit.cat i seguir les novetats del programa a través de les xarxes socials (Twitter: https://twitter.com/dipsalut Facebook: www.facebook.com/Dipsalut).
 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització