Notícies

 

Dipsalut col·labora en la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer

Dipsalut col•labora en la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer 2012

05/10/2012

Dipsalut col·labora en la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer

Aquest divendres 5 d’octubre a les 11 del matí, totes les capitals de província catalanes han celebrat un acte per inaugurar la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer. A Girona, l’acte s’ha dut a terme a la plaça del Lleó i ha comptat amb el vicepresident de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), Eduard Batiste, la presidenta de la Fundació Oncolliga, Lluïsa Ferrer i el vicepresident de Dipsalut, Josep Maria Corominas.

 

Aquest divendres 5 d’octubre a les 11 del matí, totes les capitals de província catalanes han celebrat un acte per inaugurar la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer, que enguany se celebra del 5 al 14 d’octubre sota el lema “Actua contra el càncer. Menja sa i mou-te”.

 

A Girona, l’acte s’ha dut a terme a la plaça del Lleó i ha comptat amb el vicepresident de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), Eduard Batiste, la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, el delegat a Girona d’aquesta entitat, Lluís Comet, i el vicepresident de Dipsalut, Josep Maria Corominas.

 

El vicepresident de la FECEC ha remarcat la importància de treballar en la prevenció recordant que un 25% dels casos de càncer es podrien evitar seguint hàbits de vida saludables, basats en una alimentació equilibrada i la pràctica d’activitat física de manera regular.

 

Josep Maria Corominas, vicepresident de Dipsalut, ha estat l’encarregat de llegir el Manifest de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer 2012. En el text es recorda la gran incidència d’aquesta malaltia, s’insisteix en la importància de la prevenció i de la promoció d’estils de vida saludables i s’insta a administracions, entitats i, també a les persones – a títol individual- a treballar-hi. En el Manifest també s’exposa l’objectiu de la Setmana d’enguany: difondre les recomanacions del Codi Europeu Contra el càncer, principalment pel que fa a l’augment del consum diari de vegetals i fruites (fer, al menys, cinc ingestes diàries) i a la incorporació, com a pràctica regular, d’activitat física d’intensitat moderada.

 

La presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, ha explicat quines activitats s’han programat dins de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer 2012 per tal de divulgar bons hàbits de vida. Fins el 14 d’octubre s’oferiran tallers per preparar carmanyoles saludables, espectacles per educar els més petits en el costum de menjar fruita i caminades populars en diversos municipis de les comarques gironines. Aquestes activitats es fan amb el suport econòmic de Dipsalut, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona.

 

 

Imatge (d’esquerra a dreta): el vicepresident de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), Eduard Batiste; el delegat a Girona de la Fundació Oncolliga, Lluís Comet; la presidenta de la Fundació, Lluïsa Ferrer, i el vicepresident de Dipsalut, Josep Maria Corominas. Autor: Dipsalut.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització