Notícies

 

19/02/2013

Dipsalut col·labora amb l'IAS per elaborar un estudi sobre l'envelliment a les comarques gironines

L’Institut d’Assistència Sanitària i Dipsalut han promogut el desenvolupament d’un estudi sobre la Maduresa i l’Envelliment Satisfactori a les comarques gironines amb l’objectiu de conèixer quines són i com canvien les circumstàncies vitals de les persones a partir dels 50 anys.

L’Institut d’Assistència Sanitària i Dipsalut han promogut el desenvolupament d’un estudi sobre la Maduresa i l’Envelliment Satisfactori a les comarques gironines amb l’objectiu de conèixer quines són i com canvien les circumstàncies vitals de les persones a partir dels 50 anys. Amb aquest estudi, que s’anomena MESGI50 [Maduresa i l’Envelliment Satisfactori a Girona], es disposarà d’informació sobre les característiques i necessitats dels habitants de 50 i més anys que serà de molta utilitat per tal d’assessorar en la planificació i gestió dels recursos socials i sanitaris i que permetrà ajustar les necessitats reals de la població de les comarques gironines. A partir d’aquests resultats es pretén conèixer els efectes que determinats estils de vida poden tenir en l’estat de salut en general i afinar en la diagnosi tenint en compte les variables que s’associen al manteniment de les capacitats físiques, sensorials, cognitives i socials a partir de l’etapa mitjana de la vida, de manera que es faci possible millorar la qualitat de vida de les persones en els propers anys.

Aquest estudi el realitzen investigadors de la Unitat de recerca de l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona i està coordinat amb el consorci de l’Enquesta de Salut, Envelliment i Jubilació a Europa (The Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe - www.share-project.org/) que de forma paral•lela s’està duent a terme a 19 països europeus.

28 municipis de les comarques gironines han estat seleccionats en el procés de mostreig. Al llarg del primer semestre d’aquest any entrevistadors acreditats de l’empresa TNS-Demoscopia es desplaçaran als domicilis dels habitants seleccionats per sol•licitar-los la seva participació. La participació a l’estudi té una durada de 60 minuts i es totalment voluntària, però l’èxit de l’estudi dependrà de la participació de totes les persones que hagin estat seleccionades.

 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització