Notícies

 

\

Girona nova cultura

18/09/2013

"Girona novaCultura" promou una nova cultura de la salut

Avui sabem que la salut no depèn únicament del nostre cos, sinó també de l’esperit, dels vincles amb els altres i de les emocions. Sota aquesta idea, la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i Dipsalut, ha organitzat els propers 27, 28 i 29 de setembre al Barri Vell de Girona un conjunt d’activitats (tallers, conferències, etc) que pretenen divulgar aquesta nova cultura de la salut.


Avui sabem que la salut no depèn únicament del nostre cos, sinó també de l’esperit, dels vincles amb els altres i de les emocions. Sota aquesta idea, la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i Dipsalut, ha organitzat els propers 27, 28 i 29 de setembre al Barri Vell de Girona un conjunt d’activitats (tallers, conferències, etc) que pretenen divulgar aquesta nova cultura de la salut. (veure programa).


Ahir l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el vicepresident de Dipsalut, Josep Maria Corominas; la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, i la promotora del projecte, Sylvia Mias, van presentar més de vint activitats gratuïtes obertes a tots el públics.


Girona novaCultura ha estat concebuda per la Fundació Oncolliga Girona per tal de donar a conèixer les eines i els camins que poden ajudar a gestionar les emocions, a conèixer la importància de les relacions socials, per gaudir d’una vida més saludable.


Durant tres dies es realitzaran diferents activitats per donar a conèixer aquesta nova cultura de la salut que es fonamenta en onze valors representatius: amor, coratge, amistat, generositat, sentit de l’humor, compassió, bellesa, curiositat, entusiasme, ètica i esperança.

El vicepresident primer va destacar la idoneïtat d’aquesta jornada ja que, segons les dades disponibles, els factors que influencien en augmentar la vida de les persones “són en un 43% els estils de vida i en un 11% l’atenció sanitària”. L’alcalde, Carles Puigdemont, va reafirmar l’aposta de l’Ajuntament de Girona amb la iniciativa “pel que és Oncolliga, pel que representa, pel pes que té a la nostra societat i per la feina que fa”. La promotora Sylvia Mias va ressaltar el paper de les emocions positives com a font de salut i va afegir que “quan parlem de salut també parlem de gestionar de manera saludable les nostres emocions”. Finalment, Lluïsa Ferrer d’Oncolliga va precisar que el principal objectiu és donar eines a la gent per facilitar-los la vida.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització