Notícies

 

Curs de primers auxilis psicològics per atendre les víctimes de situacions traumàtiques

Un dels cursos de formació associats al programa de suport psicològic en situacions d'emergència

28/03/2014

Curs de primers auxilis psicològics per atendre les víctimes de situacions traumàtiques

Entre el 24 i 28 de març, s’ha celebrat a la seu de Dipsalut el Curs de primers auxilis psicològics per a integrants dels equips d’intervenció. Aquesta formació està dirigida a treballadors dels equips de primera resposta (policies, bombers, sanitaris o membres de protecció civil). Té l’objectiu de transmetre’ls els coneixements necessaris perquè puguin facilitar un primer suport psicològic a les víctimes d'una situació traumàtica com ara accidents, catàstrofes, episodis violents, etcètera. Donar aquests primers auxilis psicològics de manera immediata ajuda a les víctimes a enfortir les seves estratègies d'enfrontament de situacions crítiques i pot disminuir les conseqüències psicològiques i socials que podrien patir posteriorment.

 

Entre el 24 i 28 de març, s’ha celebrat a la seu de Dipsalut el Curs de primers auxilis psicològics per a integrants dels equips d’intervenció.


Aquesta formació està dirigida a treballadors dels equips de primera resposta (policies, bombers, sanitaris o membres de protecció civil). Té l’objectiu de transmetre’ls els coneixements necessaris perquè puguin facilitar un primer suport psicològic a les víctimes d'una situació traumàtica com ara accidents, catàstrofes, episodis violents, etcètera. Donar aquests primers auxilis psicològics de manera immediata ajuda a les víctimes a enfortir les seves estratègies d'enfrontament de situacions crítiques i pot disminuir les conseqüències psicològiques i socials que podrien patir posteriorment.El curs també proporciona eines a aquests professionals d'emergències per tal que es puguin autoprotegir psicològicament de l’estrès i la pressió propis de la seva feina.


La formació està impartida per Jordi Frau, psicòleg, responsable de la Unitat de Crisis i Emergències d’Axios suport psicològic a l’Administració.


En aquesta mateixa línia, Dipsalut ofereix un curs de primers auxilis psicològics per a gestors dels equips d'intervenció, és a dir, dirigit als responsables de comandar els equips de primera resposta. Aquesta formació, a més de recollir els continguts de l'anterior, mostra als comandaments com gestionar i interactuar de forma eficient amb els membres dels seus equips en situacions difícils. S'impartirà entre el 2 i el 9 de juny a la seu de Dipsalut, al Parc Científic i Tecnològic de Girona. Per més informació: apartat Formació d'aquest mateix web.


Imatge: curs de primers auxilis psicològics per a integrants dels equips de pimera resposta. Autor: Joanna Magureanu.


Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització