Notícies

 

Dia Mundial de la Salut 2014

Dia Mundial de la Salut 2014

07/04/2014

Dia Mundial de la Salut 2014

El 7 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Salut. Enguany se centra en les malalties transmeses per vectors. Entre elles, destaquen el paludisme i el dengue. Es vol augmentar la conscienciació sobre aquest tema i fomentar les mesures de protecció. És important subratllar que, a Catalunya, mai s’ha detectat cap cas de transmissió de dengue o altres malalties per picada de mosquit.

 

El 7 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Salut, en commemoració de la fundació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’any 1948.


La Diada se centra cada any en un tema diferent, sempre relacionat amb la salut pública. Aquest 2014, el Dia Mundial de la Salut està dedicat a les malalties transmeses per vectors. Entre elles, destaquen especialment el paludisme i el dengue, contagiades principalment per la picada de mosquits. Aquestes afeccions s’han estès degut a la globalització i als canvis climàtics.


L’OMS vol augmentar la conscienciació sobre aquest tema i animar tant a les autoritats com a les famílies a adoptar mesures de control de les poblacions de mosquits.


En aquest sentit, i coincidint amb l’inici de la calor, Dipsalut i els ajuntaments gironins engeguen un any més les actuacions per lluitar contra el mosquit tigre. Entre aquestes accions, hi ha el control de punts de cria, l’aplicació periòdica de biocida per matar les larves i la divulgació de les pautes per evitar que el mosquit proliferi en espais privats. Cal recordar la importància d’evitar acumulacions d’aigua (per petites que siguin) per impedir que el mosquit tigre pugui reproduir-se.


És important subratllar que, a Catalunya, mai s’ha detectat cap cas de transmissió de dengue o altres malalties per picada de mosquit.


Per més informació: www.mosquitigregirona.cat

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització