Notícies

 

Dipsalut rep una distinció pel programa d’atenció psicològica en emergències

Dipsalut rep una distinció pel programa d’atenció psicològica en emergències

19/05/2014

Dipsalut rep una distinció pel programa d’atenció psicològica en emergències

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil Castell-Platja d'Aro i s'Agaró ha atorgat una distinció a Dipsalut pel seu programa de suport i atenció psicològica en situacions d’emergència al municipi (Pm04) i pels cursos de formació que porta associats. El Pm04 s’activa a petició d’alcaldes o de comandaments dels equips de primera resposta davant situacions traumàtiques, com ara accidents amb múltiples víctimes, desastres naturals, morts violentes o agressions sexuals.

 

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil Castell-Platja d'Aro i s'Agaró ha atorgat una distinció a Dipsalut pel seu programa de suport i atenció psicològica en situacions d’emergència al municipi (Pm04) i pels cursos de formació que porta associats.


El Pm04 s’activa a petició d’alcaldes o de comandaments dels equips de primera resposta (policies locals, Mossos d’Esquadra, protecció civil...) davant situacions traumàtiques, com ara accidents amb múltiples víctimes, desastres naturals, morts violentes o agressions sexuals. Consisteix en un servei d’atenció psicològica immediat, i ja en el mateix lloc dels fets, per tal d’atendre a les víctimes i als afectats per l’esdeveniment. L’equip d’intervenció està format per psicòlegs especialitzats en emergències.


Donar aquests primers auxilis psicològics de manera immediata ajuda a les víctimes a enfortir les seves estratègies d'enfrontament de situacions crítiques i pot disminuir les conseqüències psicològiques i socials que podrien patir posteriorment.


En el marc del Pm04 també s’ofereixen cursos de formació. Van dirigits als equips d’emergències per tal que ells mateixos sàpiguen tot el necessari per poder donar una primera atenció psicològica a les víctimes i als seus familiars. Alhora també s’hi ensenyen tècniques d’autoprotecció per tal que puguin fer front adequadament a l’estrès i la pressió propis de la seva feina.


L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil Castell-Platja d'Aro i s'Agaró ha atorgat aquesta distinció a Dipsalut en la jornada de commemoració del seu desè aniversari; celebrada aquest diumenge 18 de maig.


Imatge: jornada de celebració del desè aniversari. Font: Associació de Voluntaris de Protecció Civil Castell-Platja d'Aro i s'Agaró

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització