Notícies

 

9.000 alumnes han participat en el programa de salut bucodental

Aprendre a tenir cura de les dents amb el Detectiu Queixal Corcat

03/06/2014

9.000 alumnes han participat en el programa de salut bucodental

Aquest curs 2013-2014, 9.078 nens i nenes de primer i segon de primària de 210 escoles de la demarcació han participat en l’activitat “Detectiu Queixal Corcat”. Dipsalut ofereix aquest recurs educatiu als municipis amb la finalitat de transmetre la importància de la salut bucodental als més menuts.

 

Aquest curs 2013-2014, 9.078 nens i nenes de primer i segon de primària de 210 escoles de la demarcació han participat en l’activitat “Detectiu Queixal Corcat”.Dipsalut ofereix aquest recurs educatiu als municipis amb la finalitat de transmetre la importància de la salut bucodental als més menuts, ja que la incidència de la càries i les malalties periodontals entre la població és encara molt important.


L’activitat “Detectiu Queixal Corcat” es realitza dins de l’aula, en horari lectiu. Inclou una petita introducció per veure què saben els alumnes, una representació de mim participativa, on es transmeten les pautes bàsiques que cal seguir per tenir una bona salut bucodental, i una xerrada posterior per aclarir dubtes i reforçar les idees clau.


Els hàbits principals per tenir una boca sana que els transmet el Detectiu són: mantenir una alimentació equilibrada (restringint el consum d’aliments i begudes amb molt de sucre); raspallar-se les dents, com a mínim, dos cops al dia (al matí i a la nit, després dels àpats) i visitar el dentista de tant en tant per fer-se una revisió.


Gràcies al caràcter distès d’aquesta activitat, els nens i nenes adquireixen coneixements, habilitats i actituds favorables envers la salut bucodental.

Aquest curs, el Detectiu ha visitat 113 municipis de les comarques gironines.
 

Imatge: actuació del Detectiu Queixal Corcat a l’escola L’Aulet de Celrà. Autor: Joanna Magureanu

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització