Notícies

 

Dipsalut participa en la II Jornada del Pla de Salut de Catalunya

Dipsalut participa a la II Jornada del Pla de Salut de Catalunya

30/06/2014

Dipsalut participa en la II Jornada del Pla de Salut de Catalunya

Aquest dimecres 2 de juliol se celebra, a Olot, la II Jornada del Pla de Salut de Catalunya 2011-2015- Regió Sanitària Catalunya Central i Girona. En la sessió s’hi donaran a conèixer alguns projectes que han aconseguit millorar l’atenció sanitària, la qualitat de vida de les persones i la sostenibilitat del sistema sanitari. Una d’aquestes iniciatives és el programa de Parcs i Xarxes de Dipsalut.

 

Aquest dimecres 2 de juliol se celebra, a Olot, la II Jornada del Pla de Salut de Catalunya 2011-2015- Regió Sanitària Catalunya Central i Girona. En la sessió s’hi donaran a conèixer alguns projectes que han aconseguit millorar l’atenció sanitària, la qualitat de vida de les persones i la sostenibilitat del sistema sanitari. Una d’aquestes iniciatives és el programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d’Itineraris Saludables de Dipsalut.


Pau Batlle, cap de l’àrea de Polítiques i Promoció de la Salut de l’Organisme, hi explicarà els eixos del programa i com, a través d’ell, s’incideix en la capacitat de les persones de gestionar la seva pròpia salut.


El Pla de Salut de Catalunya té, entre altres objectius, reduir la prevalença del sedentarisme i l’excés de pes entre la població per sota els nivells de 2010 (19,8% i 47,1%, respectivament). Alhora busca incrementar en un 10% la proporció de persones que segueixen les recomanacions d’activitat física saludable. També s’ha marcat com a fita l’elaboració i implementació del Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP), que promourà que es tingui en compte el factor salut en totes les polítiques públiques i no només en els departaments governamentals de sanitat.

 

Imatge: sessió de dinamització d'un dels Parcs Urbans de Salut de Banyoles. Autor: Joanna Magureanu.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització