Notícies

 

La Policia Local de Blanes salva la vida a un home amb un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut

La Policia Local de Blanes salva la vida a un home amb un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut

23/09/2014

La Policia Local de Blanes salva la vida a un home amb un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut

La Policia Municipal de Blanes ha recuperat un home d’uns 50 anys, veí del municipi, que havia patit una aturada cardíaca. Per fer-ho, els agents han utilitzat un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut que duen dins els vehicles. Fins el moment, els desfibril·ladors del “Girona, territori cardioprotegit” ja han permès salvar la vida a 21 persones.

 

La Policia Municipal de Blanes ha recuperat un home d’uns 50 anys, veí del municipi, que havia patit una aturada cardíaca. Per fer-ho, els agents han utilitzat un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut que duen dins els vehicles. Fins el moment, els desfibril•ladors del “Girona, territori cardioprotegit” ja han permès salvar la vida a 21 persones.


Els fets han succeït aquest dimarts 23 de setembre a la tarda. Un veí de Blanes, d’uns 50 anys, ha caigut desplomat a terra després de deixar la seva filla a l’escola, al barri de Mas Enlaire. Un agent de la Policia Local que regulava el trànsit a la zona ha agafat el desfibril·lador del vehicle i li ha aplicat. Gràcies a les descàrregues de l’aparell i a les maniobres de reanimació practicades pel policia, l’home ha recuperat el pols.


Poc després ha arribat una ambulància medicalitzada. Els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han estabilitzat la víctima i l’han traslladat amb helicòpter a l’hospital Trueta de Girona, on a hores d’ara continua ingressat.


La demarcació de Girona compta amb un total de 747 desfibril·ladors d’ús públic implantats per Dipsalut. Fins el moment, aquests aparells i la decidida intervenció dels cossos de primera resposta i dels ciutadans han permès recuperar 21 persones que havien sofert un problema cardíac.

 

Imatge: Vehicle de protecció civil de Blanes, que ha col·laborat en el dispositiu d'emergències, amb l'ambulància del SEM i l'helicòpter al fons. Font: Ajuntament de Blanes.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització