Notícies

 

09/07/2010

Dos experts mundials en Promoció de la Salut visiten Dipsalut

Hiram V. Arroyo i Amelia Fernández han estat convidats per la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona per impartir dos cursos sobre les diferents corrents en Promoció de la Salut i la importància dels determinants socials a l’hora de planificar accions en aquest àmbit. Els professors han aprofitat l’estada per visitar Dipsalut i conèixer de primera mà alguns dels programes que porta a terme l’organisme.

 

Hiram V. Arroyo i Amelia Fernández han estat convidats per la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona per impartir dos cursos sobre les diferents corrents i perspectives de la Promoció de la Salut i la importància dels determinants socials a l’hora de planificar polítiques i accions en aquest àmbit. Els professors han aprofitat l’estada per visitar Dipsalut iconèixer de primera mà alguns dels programes que porta a terme l’organisme. Entre els que els han despertat més interès, hi ha el Sistema d’Informació Municipal en Salut Pública (SIMSAP) que ja està en fase pilot.

 

El professor Arroyo és catedràtic de Salut Pública de la Universitat de Puerto Rico i assessor de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Concretament, és director del Centre Col·laborador de l’OMS per a la Capacitació i Investigació en Promoció i Educació per a la Salut.

 

Amelia Fernández és directora de l’Institut de Promoció de la Salut de la Pontificia Universitat Javariana de Bogotà, Colòmbia, i especialista en la influencia dels determinants socials sobre la salut de les persones.

 

Tots dos professors han impartit cursos sobre les diferents corrents existents en Promoció de la Salut i els criteris que recomana adoptar l’OMS. Hiram V. Arroyo ha exposat les consignes adoptades per l’Organització en l’últim congrés, celebrat el passat mes d’octubre a Nairobi (Kènia). La professora Fernández ha remarcat la importància d’incloure els determinants socials (condicionants socioeconòmics, culturals...) en la planificació de qualsevol acció per a promoure la salut. Els cursos han anat dirigits a professionals de l’àmbit sanitari.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització