Notícies

 

09/08/2010

Dipsalut posa en marxa el concurs públic per implantar desfibril·ladors

Dipsalut ha posat en marxa el concurs públic per implantar desfibril·ladors arreu de les comarques gironines. Amb aquesta iniciativa, la demarcació de Girona es convertirà en el primer territori europeu en disposar d'una àmplia xarxa de desfibril·ladors per tal de poder actuar immediatament quan es produeixin casos d'aturada cardíaca.

 

 

Dipsalut ha posat en marxa el concurs públic per implantar entre 350 i 650 desfibril·ladors arreu de les comarques gironines. Amb aquesta iniciativa, la demarcació de Girona es convertirà en el primer territori europeu en disposar d'una àmplia xarxa de desfibril·ladors per tal de poder actuar immediatament quan es produeixin casos d'aturades cardíaques.

 

Segons els experts, cada any moren a Catalunya més de 3.000 persones per aturada cardíaca de les quals se’n podria recuperar el 90% si s’actués en el primer minut.

 

El Consell Rector de Dipsalut, l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona, ha aprovat per unanimitat la convocatòria del concurs per a l’adjudicació i la instal·lació de 650 desfibril·ladors a les comarques gironines. És un pas més per desenvolupar el programa “Girona, territori cardioprotegit” que promou l’organisme i que convertirà la demarcació de Girona en el primer territori d’Europa en disposar d’una amplia xarxa de desfibril·ladors.

 

El concurs, que suposa una inversió de dos milions d’euros, contempla la instal·lació de fins a 500 desfibril·ladors fixes, que es col·locaran dins d’una cabina a l’espai públic i que podran ser utilitzats de manera directa pels ciutadans. D’aquests, el concurs en preveu ubicar 257 en carrers o places (a raó d’un per municipi més un d’addicional per a cada 10.000 habitants). Els restants - 243 unitats- seran utilitzats per a protegir equipaments d’especial risc, com ara poliesportius, estacions de tren, d'autobusos o aeroports. A banda, se’n cediran 120 als serveis d’emergència de primera intervenció (vehicles de policia, protecció civil...). 30 unitats més serviran per cobrir activitats o necessitats temporals com ara actes esportius, socials o culturals, o reforçar zones en funció de les activitats d’estiu i d’hivern. Amb aquesta distribució es garanteix una cobertura tant territorial com poblacional amb l’objectiu de reduir al màxim el temps d’actuació i d’activació dels serveis d’emergències.
 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització