Notícies

 

02/09/2010

José Maria Ordovás a la "Butaca Jaume Casademont"

El proper dimarts 28 de setembre, el cicle de conferències "Butaca Jaume Casademont" porta a Girona José Maria Ordovás, director del Laboratori de Nutrició i Genòmica del Human Nutrition Research de la Universitat de Tufts (Boston). La ponència duu el títol “Cultura i temps, escultors del nostre genoma” i es farà a partir de les 19:30 h al Centre Cultural La Mercè de Girona.

 

El dimarts 28 de setembre,  el cicle de conferències "Butaca Jaume Casademont" porta a Girona José Maria Ordovás, director del Laboratori de Nutrició i Genòmica del Human Nutrition Research de la Universitat de Tufts (Boston). La ponència duu el títol “Cultura i temps, escultors del nostre genoma” i es farà a partir de les 19:30 h al Centre Cultural La Mercè de Girona.

La carrera científica de José Maria Ordovás s’ha centrat en la nutrigenètica i en la nutrigenòmica, camps en els què el doctor Ordovás és una autoritat mundial. Ha estat pironer en la investigació sobre la transcendència de la nostra dieta en relació amb el genoma. Els seus descobriments han permès modificar les practiques clíniques per tal de buscar solucions nutricionals per als seus pacients i inculcar la importància d’una dieta adequada per prevenir malalties cròniques. La seva trajectòria ha estat reconeguda amb multitud de premis com el Nutrition Science Award (2007) de la Societat Americana de Nutrició, o el USDA Secretary's Honor Award (2006), la distinció més important que concedeix el Departament d’Agricultura d’Estats Units.

La “Butaca Jaume Casademont” és un marc de debat que ens apropa els coneixements de figures destacades com José Maria Ordovás amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi d’idees, la generació de pensament i el diàleg interdisciplinari.

La Butaca organitzarà entre dues i tres conferències públiques anuals, impartides per personalitats destacades d'arreu del món en alguna disciplina del coneixement. El convidat, a més, participarà en una sessió especialment adreçada al personal docent i investigador de la UdG.

Aquest projecte és fruit de la col·laboració entre la Fundació Casademont, la Universitat de Girona i el Centre Cultural La Mercè i compta amb el patrocini de Dipsalut.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització