Notícies

 

Jornades sobre envelliment actiu

Cartell de les jornades de sobreenvelliment actiu

25/10/2016

Jornades sobre envelliment actiu

S'han celebrat aquests 21 i 22 d'octubre a Salt. L'activitat ha estat organitzada per la Fundació Les Vetes i ha comptat amb la participació de Dipsalut.

La Coma Cros de Salt ha acollit taules rodones i tallers sobre tendències en les polítiques europees d'atenció social a la vellesa,  l'ètica de la cura o l'acompanyament en malalties, l'atenció centrada en les persones, el dol i la mort, entre altres. 

 

L'objectiu de les jornades era reflexionar sobre quines estratègies es poden aplicar des d'avui mateix per a gestionar societats cada vegada més envellides.

 

Per a fer-ho s'ha comptat amb la participació d'experts d'arreu d'Europa.

 

La directora de la Càtedra de Promoció de la Salut de Dipsalut, Dolors Juvinyà, s'ha encarregat de cloure les jornades. Juvinyà ha recordat que, a les comarques gironines, s'està duent a terme un estudi (el MESGI50) per conèixer els factors que incideixen en la forma d'envellir dels ciutadans. L’objectiu final és generar dades científiques per a la recerca i per a la planificació de polítiques de salut que afavoreixin un envelliment actiu, que afavoreixi l'autonomia de la persona.

 

Les jornades "És possible el sobreenvelliment actiu?" han estat organitzades per la Fundació Les Vetes, que commemora el seu vint-i-cinquè aniversari.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització