Notícies

 

31/03/2017

Dia Mundial de l'Activitat Física

Se celebra aquest 6 d'abril. Sota el lema "Gent activa, gent feliç" busca conscienciar la població de la importància de dur una vida activa. Diversos municipis gironins han organitzat esdeveniments per commemorar-lo.

 

El sedentarisme és un dels principals factors de mortalitat als països occidentals. Per combatre'l i divulgar la importància de moure's per tal d'estar sa, cada any es dedica una diada a promoure l'activitat física entre la ciutadania.

 

Se celebra aquest 6 d'abril, però les activitats per commemorar-lo comencen ja el dia 1 i es prolonguen fins a acabar el mes.

 

Entre els municipis que n'organitzen, amb la col·laboració de Dipsalut, hi ha Salt i Santa Coloma de Farners. Entre el 3 i el 8 d'abril celebren la Setmana de l'Activitat Física i la Salut i la Setmana de la Salut, respectivament. Inclouran, entre moltes altres activitats, caminades , gimcanes, pedalades, tallers d'alimentació, xerrades sobre salut, jocs i gimcanes, marxa nòrdica i sessions dirigides d'altres esports. 

 

Per obtenir més informació sobre el Dia Mundial i les activitats programades per commemorar-lo, podeu consultar el lloc web del Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES).

 

Activitats a les escoles


Per tal de celebrar la diada, Dipsalut també proposa una sèrie de recursos pedagògics perquè els mestres i professors puguin promoure l’activitat física entre els seus alumnes.


Van especialment adreçats als docents que desenvolupen el programa “Sigues Tu, eines i actius per a la salut”. Serveixen per remarcar la importància de l’activitat física com a element de salut i benestar i per fer reflexionar els infants i joves sobre temes diversos al voltant de l’activitat física, com la relació entre pràctica esportiva i gènere.


Aquests recursos pedagògics estan disponibles al lloc web: www.siguestu.cat

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització