Notícies

 

Nova sessió de treball per elaborar Plans Municipals de Salut

Sessió de treball amb les entitats d'Arbúcies per avançar en l'elaboració del Pla Municipal de Salut

26/04/2018

Nova sessió de treball per elaborar Plans Municipals de Salut

Aquesta setmana s’ha dut a terme una nova sessió d’anàlisi de la realitat i detecció de necessitats de la ciutadania d’Arbúcies pel que fa a salut i benestar.

És un dels tres municipis que participen en la prova pilot que realitzem Dipsalut i la Càtedra de Promoció de la Salut. L'objectiu d'aquest pilot és definir un model d’elaboració de Plans Municipals de Salut que pugui ser útil a tots els municipis gironins.

 

En aquesta ocasió, la sessió participativa s’ha dut a terme amb membres de les entitats culturals, esportives i lúdiques del municipi d'Arbúcies. Anteriorment ja s'havia realitzat sessions amb tècnics, treballadors municipals i representants polítics.


Aquestes trobades serveixen per identificar les necessitats del territori. És el primer pas per elaborar el Pla Municipal de Salut: un document de planificació estratègica que articula totes les actuacions públiques que afecten la salut de les persones.


Els Plans municipals de Salut serveixen per aconseguir resultats reals i duradors, per coordinar els diferents agents del territori que impacten en la salut, per optimitzar i racionalitzar els recursos i per portar a la pràctica els principis de salut en totes les polítiques.


Arbúcies és un dels tres municipis –juntament amb Torroella de Montgrí i Sant Feliu de Guíxols- en els que s’està desenvolupant un pla pilot per a la definició d’un model d’elaboració de Plans Municipals de Salut alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.


Des de Dipsalut, en col·laboració amb la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona de Salut, busquem generar metodologia i coneixement que, després, es pugui posar a disposició de tots els ajuntaments gironins.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització